Ghidul Serviciilor
Centrul De Recuperare Cardiovasculara Cardiorec
inapoi la firma 943 vizite
Poza Departamentul apnee de somn

Sforăitul este perceput mai ales ca un lucru deranjant pentru partenerul de viață. Sforăitul poate ascunde afecțiuni grave cum ar fi apneea de somn. Practic, datorită unui grad serios de obstrucție, persoana încetează să mai respire pentru câteva secunde de mai multe ori in timpul somnului. Ce trebuie să fac dacă sforăi? Dacă sforăiți trebuie să vă adresați medicului! Acesta vă va pune o serie de întrebări legate de somnul și obiceiurile dumneavoastră din timpul zilei. Este bine să veniți însoțit și de un membru al familiei care poate da mai multe informații despre somnul dumneavoastră. Medicul va completa și Scorul de somnolență Epworth care urmărește riscul de a ațipi sau adormi în diferite situații. Acest test îl puteți face și dumneavoastră acasă, înainte de prezentarea la medic. Daca scorul este peste 10, atunci trebuie să mergeți urgent pentru investigații suplimentare! Care este riscul să ațipiți sau să adormiți în următoarele situații? Chiar dacă nu ați trecut prin situațiile descrise, vă rugăm să vă gândiți dacă ați ațipi/adormi în situațiile menționate. Folosiți următoarea scala (riscul de ațipire 0-3) pentru a nota riscul de adormire în fiecare situație:

In urma acestor întrebări și a consultului dumneavoastră medicul poate suspiciona sindromul de apnee în somn de tip obstructiv. Medicul va va explica faptul că trebuie să alegeți o noapte în care să rămâneți internat în clinică pentru a face testul de apnee de somn. După această noapte în care veți fi monitorizat în timpul somnului se va stabili daca aveți SAS (sindrom de apnee de somn) și care este cea mai bună metodă de tratament sau dacă sforăiți fără să aveți SAS și care sunt sfaturile generale pe care trebuie să le urmați pentru a nu evolua.

Dispozitivul poligraf utilizat la Cardiorec, Philips Alice PDx este un dispozitiv portabil de ultimă generație care a primit medalia de aur în cadrul Conferinței despre Dispozitive Medicale de la New York. El monitorizează somnul dumneavoastră, respirațiile în timpul somnului, fluxul de aer la nivelul gurii și al nasului, mișcările toracice și abdominale, fluxul de oxigen și pulsul periferic. Aparatul nu utilizează tehnici invazive, nu folosește ace, seringi, branule, diferite substanțe sau medicamente.

Pregătirea pentru test presupune:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.