Ghidul Serviciilor
Cabinet Bendis Medical
inapoi la firma 3938 vizite
Poza Chirurgia sanilor si siluetei

ABDOMINOPLASTIA 

Abdominoplastia nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Orice femeie doreste sa aiba un abdomen plat, subtire si catifelat dar foarte putine reusesc. Sarcina, pierderea in greutate si cresterea in greutate produc modificari la nivelul corpului in special in zona abdomenului.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1960, de atunci si pina acum un mare numar de femei beneficiind de rezultatele interventiei.

Abdominoplastia se practica de regula la femeile sau barbatii cu un contur al corpului estetic dar care au un depozit de grasime mare la nivelul abdomenului care produce un "sort" si care nu raspunde la tratament dietetic sau activitati sportive sau la care lipoaspiratia nu este suficienta. Aceasta operatie este de ajutor in cazul femeilor care dupa mai multe nasteri prezinta un diastazis al musculaturii abdominale. De asemenea aceasta operatie este indicata in cazul persoanelor in virsta, cu obezitate a caror elasticitate a pielii a scazut.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Interventia chirurgicala consta in incizie transversala la nivelul regiunii suprapubiene dar sub "bikini line". Deasemenea se practica o incizie in jurul ombilicului pentru a-l ascensiona. Pielea si tesutul subcutanat se ridica de pe abdomen pina aproape de rebordul costal. Se sutureaza cei doi muschi abdominali pe linia mediana. Aceasta realizeaza o intarire a peretelui abdominal. Excesul de piele si tesut subcutanat se elimina. Se repozitioneaza ombilicul care acum va fi situat mai sus.Incizia transversala va lasa o cicatrice mare care in unele situatii va necesita o revizuire.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale.

Timpul necesar pentru efectuarea abdominoplastiei depinde de mai multi factori incluzand abordul chirurgical, anatomia pacientei, tipul anesteziei, cantitatea excizata .

In general operatia dureaza 2 - 5 ore .

Cele mai multe operatii de abdominoplastie necesita 2 - 3 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea si monitorizarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Cateva posibile complicatii sunt: infectia, hematom, serom (care necesita evacuare), dehiscenta suturilor, necroze de parti moi. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Dupa operatie trebuie sa purtati un garment sau o burtiera elastica speciala. Primele zile dupa operatie abdomenul va fi umflat si va fi dureros. Reluarea deplasarii se face cit de curind posibil.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Scoaterea firelor se face la 12-14 zile postoperator.

Garmentul se poarta 4-6 saptamani postoperator.

Cicatricilor le este necesar aproximativ un an pentru vindecare completa, motiv pentru care expunerea la soare este contraindicata datorita reactiilor adverse pe care le determina.

De obicei activitatea cotidiana se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda evitarea actvitatilor solicitante.

Activitatea totala se poate relua dupa 4 - 6 saptamini, aceasta durata fiind diferita in functie de tehnica folosita, lungimea inciziei, cantitatea eliminata si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Aceasta interventie se poate realiza in combinatie cu remodelarea regiunii pubiene.

Abdominoplastia este o operatie care se realizeaza pentru eliminarea "sortului" de grasime. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este diferit fata de aspectul preoperator.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Nu mancati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Opriti fumatul cu 1 saptamina inainte de operatie;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

 

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

_______________________

 

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.