Ghidul Serviciilor
Cabinet Bendis Medical
inapoi la firma 3938 vizite
Poza Chirurgie estetica faciala

Liftingul facial nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Imbatranirea este un proces natural care produce frecvent ridarea si lasarea pielii fetei. Totodata musculatura fetei si gitului slabeste si muschii se lasa. Aceasta operatie realizeaza "ridicarea" fetei si gitului intr-o singura interventie. Gusa posibil existenta se poate inlatura in acelasi timp prin lipoabsorbtie submentoniana.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea/cel care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Acest tip de operatie se practica din perioada anilor 1970,de atunci si pina acum un mare numar de femei si barbati beneficiind de rezultatele interventiei.

Operatia se adreseaza femeilor care sint nemultumiti de aspectul fetei si gatului lor. Odata cu varsta pielea isi pierde elasticitatea si se lasa sub actiunea gravitatiei. Aceste modificari apar diferit la diferite persoane fiind influentate de fluctuatii de greutate, expunerea la soare, stressul cotidian, dar cel mai important factor este ereditatea. Procesul de imbatrinire se manifesta si la nivelul pleoapelor. Deasemenea in realizarea unui aspect estetic placut un rol important il au barbia, nasul, pleoapele, fruntea si pometii obrajilor. Chirurgul plastician va va prezenta daca sint necesare modificari la nivelul acestor structuri prin blefaroplastie, rinoplastie, implant de barbie, liftingul sprancenelor, acestea putand intra in planul operator.

O persoana poate solicita aceasta operatie atunci cind se considera pregatita si se poate bucura de beneficiile pe care i le poate oferii aceasta. De regula se practica intre 40-60 ani dar si la 80 de ani.

Persoanele care arata bine dupa lifting aratau bine si inainte. Liftingul intinereste nu infrumuseteaza.

Daca sinteti nemultumita de aspectul fetei dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou "look", mult mai tanar.

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Scopul acestei operatii este acela de a intinde pielea fetei si gatului.

Inciziile practicate se intind de la nivelul pielii paroase a capului prin fata urechii, apoi ocolesc lobulul si trec in partea posterioara a urechii si se continua in pielea paroasa a capului. Muschii si tesutul celular subcutanat se intaresc, pielea se intinde si se repozitioneaza pentru a crea un "look" mai tanar, iar excesul tegumentar se excizeaza. Daca este necesara lipoabsobtia submentoniana aceasta se practic printr-o incizie la polul inferior al barbiei. Dupa operatie se pot lasa in spatele urechilor 2 tuburi de dren pentru a evita formarea eventualelor hematoame.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sint scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale. In anumite situatii se poate opera si cu anestezie locala potentata.

Timpul necesar pentru efectuarea liftingului facial depinde de mai multi factori incluzind abordul chirurgical, complexitatea operatiei, anatomia pacientei, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 2 - 3 ore.

Cele mai multe operatii de lifting facial necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramane dupa operatie sub observarea si monitorizarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Citeva posibile complicatii sint: sangerare, hematom, infectia, alergie la anestezic, lezarea nervilor care controleaza musculatura faciala. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

Numarul si importanta complicatiilor depind de extensivitatea tehnicii.

EFECTE POSTOPERATORII

Efectele postoperatorii se manifesta prin tumefierea fetei si dureri de intensitate redusa. Dupa operatie trebuie sa tineti capul mai ridicat decat restul corpului cand stati in pat. Umflaturile dispar dupa citeva zile iar echimozele in aproximativ 2 saptamini.

Daca aveti tuburi de dren acestea se vor scoate dupa 1-2 zile. Pansamentul fetei se schimba la 24 ore de la operatie. Nu va speriati daca fata are un aspect palid, cu echimoze deoarece acestea dispar si ramane aspectul mult visat. Firele se scot dupa 7-10.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Cicatricile rezultate sint mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic.Ele vor avea o culoare roz citeva luni, dupa care vor capata culoarea tegumentului din jur. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda administrarea de analgezice. In prima saptamina dupa operatie incercati sa fiti mai gingase cu fata si parul dumneavoastra pentru a permite o vindecare corecta. Evitati alcoolul, sauna, baile de abur pentru citeva saptamini si expunerea la soare pentru citeva luni. Din a 3-a saptamina fata dumneavoastra va arata mult mai bine. Pentru a camufla eventualele efecte nedorite care persista, folositi machiajul.

Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 saptamini in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Liftingul facial produce infrumusetarea si intinerirea fetei. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incintator pentru ochi.

Realizarea unui lifting facial nu opreste timpul. Fata continua sa se modifice odata cu virsta si poate veti mai solicita una sau mai multe interventii, de regula dupa 5 - 10 ani. Dar efectele acestei operatii sint importante deoarece dupa citiva ani continuati sa aratati bine, ceea ce nu

s-ar fi intimplat daca nu ati fi facut aceasta operatie.

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Alternative ale acestei operatii sint reprezentate de peelingul chimic si tratarea ridurilor cu filleri sau toxina botulinica.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Nu fiti raciti in momentul operatiei;

- Nu mincati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamani inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

 

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.