Ghidul Serviciilor
Cabinet Bendis Medical
inapoi la firma 3938 vizite
Poza Chirurgie estetica faciala

Revizuirea cicatricilor nu este o decizie medicala, ci o decizie personala. Felul in care te vezi pe tine, te defineste si te integreaza in societate. Cicatricile rezultate in urma unor traumatisme de diferite cauze pot creea comlexe psihice datorita aspectului inestetic care va pot marca viata si activitatea. Deasemenea cicatricile rezultate in urma diferitelor boli eruptive sau infectii cutanate aparute in perioada pubertatii pot avea rezultate similare. De multe ori machiajul nu reuseste sa ascunda aceste zone. Multe persoane se resemneaza si incearca sa considere ca aceste semne reprezinta o particularitate benefica. Alte persoane nu reusesc acest lucru si cauta metode pentru mascarea sau inlaturarea acestora.

Prietenii si membrii familiei iti pot spune parerea lor despre aceasta actiune, chirurgul plastician iti poate da recomandarile medicale, dar tu esti cea/cel care hotarasti ceea ce este bine pentru tine.

Operatia se adreseaza femeilor care sint nemultumiti de aspectul fetei si gatului lor. Acest tip de interventie se realizeaza prin 2 procedee: excizie si inchiderea defectului prin mai multe procedee (sutura directa - in cazul cicatricilor liniare si de dimensiuni relativ mici, plastie in Z, lambouri de vecinatate, grefe de piele in cazul cicatricilor deformante), dermabrazia care se adreseaza cicatricilor intinse sau situate in zone greu accesibile.

Dermabrazia nu se utilizeaza pentru inlaturarea pigmentarilor congenitale sau in urma terapiei hormonale, tatuajelor.

Este interzis a se realiza dermabrazie in conditiile unei acnei active, prezentei unui herpes, dupa tratament cu iradiere.

Rezultatele finale ale dermabraziei sint variabile functie de tipul pielii, culoare, caracteristicile cicatrizarii, profunzimea abrazarii. Astfel negrii si asiaticii vor avea dupa dermabrazie zone depigmentate iar persoanele cu cicatrizare patologica pot produce keloizi.

Daca sunteti nemultumita de aspectul fetei dumneavoastra aceasta operatie ofera noi posibilitati pentru a avea un nou "look".

INTERVENTIA CHIRURGICALA

Scopul acestei operatii este acela de a nivela eventualele iregularitati tegumentate in diferite regiuni. Dermabrazia se poate realiza pe regiuni mici, extinse sau pe toata fata.

Operatia se realizeaza cu ajutorul unei piese abrazive cuplata la un motor. Cu ajutorul acestei piese chirurgul plastician "slefuieste" pielea si indeparteaza iregularitatile si proeminentele. Aceasta operatie se poate realiza intr-un singur timp sau in mai multi timpi in special cind cicatricile sint mari ca profunzime si suprafata.

Dupa operatie pansarea se face prin mai multe metode: unguent, tuel gras, tratament uscat sau combinarea acestora.

Operatia se efectueaza sub anestezie generala deoarece este cea mai sigura si asigura confort operator echipei chirurgicale. Riscurile anesteziei sunt scazute prin administrarea anesteziei generale, dar acestea nu pot fi complet eliminate. Prezentati chirurgului plastician istoricul medical al dumneavoastra pentru a stabilii conduita interventiei chirurgicale. In anumite situatii se poate opera si cu anestezie locala potentata.

Timpul necesar pentru efectuarea dermabraziei depinde de mai multi factori incluzind suprafata cicatricilor, complexitatea operatiei, profunzimea cicatricilor, tipul anesteziei.

In general operatia dureaza 1 - 3 ore.

Cele mai multe dermabrazii necesita 1 - 2 zile de spitalizare postoperatorie, pentru a ramine dupa operatie sub observarea personalului medico-chirurgical de specialitate.

COMPLICATII POSIBILE

Cateva posibile complicatii sunt: singerare, infectia, alergie la anestezic,cicatrici hipertrofice si keloizi. Urmati indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii.

EFECTE POSTOPERATORII

Efectele postoperatorii se manifesta prin inrosirea si tumefierea fetei si dureri de intensitate redusa. Umflarea fetei se reduce dupa citeva zile. Se manifesta tulburari de sensibilitate:mancarimi, senzatie de arsura. Vorbitul si mancatul sint dificile.

Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica.

Pe zonele abrazate se vor forma cruste dupa a caror inlaturare se observa un epiderm de culoare roz, sensibil care trebuie ingrijit cu unguente. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

De obicei activitatea se poate relua dupa 2-3 zile. Durerile pot persista, motiv pentru care se recomanda administrarea de analgezice. Evitati alcoolul, sauna, piscina, baile de abur pentru citeva saptamini si expunerea la soare pentru citeva luni.

Din a 3-a saptamina fata dumneavoastra va arata mult mai bine. Culoarea roz se va modifica in timp redevenind culoarea normala a pielii dumneavoastra.

Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 saptamani in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea.

Revizuirea cicatricilor produce eliminarea iregularitatilor si intinerirea fetei. Aceasta duce la o crestere a increderii in dumneavoastra deoarece noul "look" este incantator pentru ochi.

PROGRAMEAZA O CONSULTATIE LA DR. VOICU

Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei operatii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.

INFORMATII SPECIALE

- Spalati-va bine inainte de operatie;

- Excludeti din tratament aspirina cu 2 saptamani inainte de operatie;

- Opriti fumatul cu 1 saptamana inainte de operatie;

- Incercati sa programati operatia in afara perioadei menstruale;

- Nu fiti raciti in momentul operatiei;

- Anuntati daca aveti herpes activ sau acnee acuta;

- Postoperator evitati apa clorinata (piscina);

- Evitati expunerea la soare pina la repigmentarea normala a pielii;

- Nu mancati si nu beti nimic, nici apa dupa miezul noptii inaintea operatiei;

- Nu va expuneti la soare 2 saptamini inainte de operatie;

- Purtati ochelari, nu veniti cu lentile de contact;

- Nu va machiati, nu va dati cu oja: daca este oja pe unghii, stergeti-o;

- In ziua operatiei lasati-va bijuteriile acasa;

- Daca aveti proteza dentara anuntati medicul anestezist;

Aceasta prezentare a fost realizata numai cu scop informativ. Pentru date personalizate la adresa dumneavoastra si pentru alte informatii va rugam sa ne contactati la adresa:

 

B E N D I S M E D I C A L

chirurgie plastica si estetica

________________________

Dr. RADU VOICU

Medic Primar Chirurgie Plastica

Mobil: 0722.684.735.

0740.236.347.

E-mail: office@bendis.ro

Adresa: Bd. Maresal Averescu9, Bl.5, Ap.6 Bucuresti 1

Web: www.bendis.ro

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.