Ghidul Serviciilor
Clinica Medicala Oculus-Bucuresti
inapoi la firma 35431 vizite
Poza Afectiuni ale corneei (keratopatii)

Tratamentul keratopatiilor

 

Tratamentul  se adreseaza  fiecarei categorii de keratopatii si poate fi nechirurgical si chirurgical, sau combinat.

1 . Afectiunile acute infectioase, de tipul keratite si keratoconjunctivite infectioase (bacteriene, virale, fungice, etc.), eroziuni si ulceratii traumatice sau infectioase si abcesele corneene, se trateaza medical, local, prin instilatii de picaturi si/sau unguente:

- antibiotice (antivirale, antifungice , dupa caz ),

-   trofice si epitelizante corneene,

- lacrimi artificiale,

- instilatii midriatice

- lentile de contact terapeutice

- pansament ocluziv

 

Corpii straini corneeni urmeaza, in principiu, acelasi tratament, dupe extragerea completa a acestora de la nivelul corneei.

Toate aceste afectiuni necesita controale repetate, pina la vindecarea lor completa.

 

2 . Afectiunile traumatice de tipul plagilor, pot necesita tratament chirurgical , astfel: 

- plagile neperforante, precum si cele perforante mici, coaptate spontan, nu necesita interventie chirurgicala, ci doar tratament conservator, medical, de tipul celor enumerate mai sus (inclusiv profilaxia infectiei locale) 

- plagile perforante necoaptate sunt urgente chirurgicale si necesita a fi suturate de urgenta, dupa toaleta locala a plagii si refacerea, pe cit posibil, a structurilor adiacente afectate.; se adauga, de asemenea, tratamentul medical enumerat mai sus, adaptat de la caz la caz.

 

3 . O alta afectiune acuta ce necesita tratament chirurgical de urgenta, de data asta mult mai complex, este perforatia corneana de alte etiologii decit cea traumatica, cele mai frecvente fiind perforatiile dupa keratoconus foarte avansat

– cu descemetocel, precum si abcesele corneene perforate.     

Singurul ratament ce se impune in aceste cazuri este         transplantul de cornee, in urgenta, “la cald”.

 

4 . In afectiunile cornice, degenerative, de tipul distrofiilor corneene, keratoconus si alte ectazii, sau lecoame corneene cicatriceale, singurul tratament pentru restabilirea vederii este cel chirurgical, constand in transplantul de cornee.Detalii despre aceasta interventie gasiti la pagina “Transplantul de cornee”

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.