Ghidul Serviciilor
City Dent-Cabinet Stomatologic-Bucuresti
inapoi la firma 1073 vizite
Poza Chirurgie orala

Extracțiile dentare reprezinta unele dintre cele mai frecvente intervenții chirurgicale.  Extractia dentara este o  intervenție de necesitate ce consta in îndepărtarea unui dinte care provoacă sau întreține procese locale, regionale sau generale ce nu pot fi stopate prin tratamente conservatoare.

 

Extracțiile dentare sunt recomandate sau sunt necesare in mai multe cazuri si anume, atunci cind dinții raman pe arcada sub forma de resturi radiculare care nu mai pot fi reconstituite prin pivot si coroana datorită înălțimii insuficiente in os si pentru ca nu mai confera rezistența viitoarei coroane.

Exista varianta cand un molar prezintă granuloame sau Infecții (gangrene)ce nu mai pot fi tratate prin tratamente conservatoare si care pot întreține procese septice locale si generale si atunci se recomanda extractia molarului.

Extractiile sunt recomandate in cazul dinților parodontotici si cu mobilitate de grad 3 sau 4 sau se mai recomanda extractia molarilor de minte (popular maseaua de minte) atunci cind aceștia sunt inclusi si se afla in  poziții vicioase iar prezenta lor poate  duce la înghesuie dentară.

Extractiile dentare se fac si in scop ortodontic pentru a ajuta la alinierea dinților.

Extracțiile dentare sunt indicate in cazul dinților cu leziuni traumatice-fracturi radiculare , luxații dentare complexe.

Dintii cu carii complicate -gangrene ce provoacă supuratii perimaxilare , dintii care provoacă sau întrețin procese de osteita sau osteomielita, dintii cu gangrene care întrețin procese septice subacute sau cronice in linfonodulii perimaxilari, dintii cu gangrene necomplicate la copii ce prezintă tulburări evidente de creștere si alterare septica cronica a stării generale, in toate aceste situatii se recomnada extractiile dentare.

Extracția dinților temporari cu resorbție progresiva prin rizaliza de asemenea trebuie scosi.

Dupa extracția dinților va urma protezarea spațiului vindecat prin punții dentare sau prin implant. Alegera protezarii prin punții dentare are avantajul ca se realizează într-un timp mai scurt fata de protezarea prin implant dentar dar alegerea protezarii prin implant are avantajul unui sacrificiu mai mic de substanța dentară adică dinții vecini nu necesita șlefuire.

 Îngrijirile postoperatorii optime duc la o cicatrizare buna si formarea unui câmp protetic bine conformat.

Exista o serie de recomandari postoperatorii pentru ca cicatrizarea sa se faca in conditii optime si anume:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.