Ghidul Serviciilor
Dentist Who Dr. Opris Denise-Cabinet Stomatologic- Bucuresti
inapoi la firma 273 vizite
Poza Coroana Zirconiu
Foto

Pentru a corecta malpozitiile (modificarile de pozitie), modificarile de forma, structura sau coloratiile dintilor frontali (din fata), sau doar pentru a avea un zambet alb si stralucitor, putem apela la coroanele de acoperire sau fatete.

Coroanele de acoperirie pot fi de mai multe feluri: coroane metalo ceramice cunoscute si sub denumirea de coroane de portelan, coroane integral ceramice sau coroane pe suport de zirconiu. Diferenta dintre ele se refera la suportul pe care se depune ceramica (portelanul).

 

Astfel, la coroanele total fizionomice ceramice, suportul este unul metalic, la cele integral ceramice, asa cum le spune si numele, sunt realizate integral din ceramica, iar la coroanele din zirconiu suportul este reprezentat de o capa alba din oxid de zirconiu, peste care se aplica un strat de ceramica. De asemenea, pentru o estetica deosebita, se pot face reconstituiri coronoradiculare (pivoti) din zirconiu.

Coroanele din zirconiu, in ciuda unui pret mai mare comparativ cu coroanele de creamica, capata din ce in ce mai multa pondere in tratamentele estetice, datorita urmatoarelor avantaje:

– rezistenta zirconiului este de douasprezece ori mai mare fata de suportul metalic, ceea ce il recomanda atat pentru lucrarile frontale cat si pentru cele laterale.

– zirconiul este biocompatibil fata de tesuturile umane, putand fi folosit si la persoanele care au alergii la metale.

– zirconiul nu este un bun conducator termic, astfel ca variatiile de temperatura nu vor afecta in nici un fel pulpa dentara.

– ceramica depusa pe suport de zirconiu are o transluciditate asemanatore dintilor naturali, ea reflectand lumina la fel ca un dinte normal.

– procedurile de obtinere a capelor de zirconiu sunt prin frezare computerizata, mai exact prin procedeul CAD -CAM , ceea ce duce la o precizie deosebita si o adaptare perfecta a lor pe dinte.

– cimentarea se realizeza cu materiale biocompatible.

– datorita absentei metalului din compozitia lor, nu oxideaza spre deosebire de lucrarile metalo ceramice. La acestea din urma, apare in timp un lizereu metalic inestetic, la limita cu gingia, care tradeaza existenta unei lucrari protetice.

Astfel, pentru o estetica deosebita, cat mai aproape de natural, pentru a reda translucenta naturala a dintilor, sunt recomandate coroanele de zirconiu.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.