Expozitie permanenta lucrari, obiecte personale, ce au apartinut lui Victor Babes si fiului sau
Muzeul Victor Babes se afla în partea de nord a capitalei, pe strada Andrei Muresanu. Imobilul a fost construit în 1928-1929 de catre fiul doctorului, Mircea Babes. În 1956, acesta a donat parterul casei sale statului român în vederea amenajarii muzeu memorial pe care l-a condus chiar el pâna în 1968, anul decesului sau. În iulie 1986, sotia lui Mircea Babes, Sofia, a lasat prin testament Primariei Capitalei si etajul casei, care a fost integrat circuitului muzeal al imobilului.
Muzeul Victor Babes a fost constituit în jurul memoriei savantului de catre fiul sau, Mircea Babes. Acesta din urma a adunat lucrurile tatalui sau din apartamentul de la Institutul National de Patologie pe care l-a folosit, si le-a expus în parterul casei sale, pe care a donat-o primariei capitalei. Muzeul se afla într-o cladire construita în stilul eclectic specific anilor 1920, în partea de nord a capitalei. Initial construita cu scopul de a fi folosita ca o locuinta privata, într-un cartier linistit, astazi cladirea adaposteste o colectie dominata de lucrarile stiintifice ale lui Victor Babes. Printre exponate se numara exemplare din primele editii ale lucrarilor doctorului: Les bactéries et leur role dans l’étiologie, l’anatomie et l’histologie pathologiques des maladies infectieuses (1885), Études sur la pellagre, Recherches sur les associations bactériennes du bacilli de la tuberculose (1888), Despre transmiterea proprietatilor imunisante prin sângele animalelor imunisante (1895), Raport despre turbare (1912), Anatomie patologica generala (1921).
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.