Tehnologia, reteta si calitatea materialelor care intra în compozitia produsului îi asigura acestuia urmatoarele caracteristici principale:
Prepararea produsului
Pentru obtinerea pastei se amesteca produsul cu apa curata.La un sac cu 25 kg pulbere se folosesc 7,5 litri de apa. Amestecul se face cu ajutorul unui burghiu cu elice melcata, care asigura un amestec omogen.
Verificarea suportului
Suportul pe care se aplica sapa trebuie sa fie uscat, compact, stabil, dur, sa aiba absorbtia de apa redusa si sa nu aiba denivelari mai mari de 10 mm (pe suprafete mici). Suportul trebuie sa fie pe baza de ciment, compatibil cu produsul cu care sa faca priza.
Amorsarea
Daca suportul are o absorbtie de apa mai mare de 6% este necesara amorsarea lui cu aproximativ 15 minute înainte, astfel încât materialul sa nu formeze pelicula. Amorsarea se poate face cu aracet de constructii.
Aplicarea
Se toarna pasta pâna la consistenta necesara grosimii dorite, se întinde cu un dreptar si se trece peste suprafata realizata cu un trafalet cu ace de guma, pentru eliminarea eventualelor goluri de aer ramase.