Ghidul Serviciilor
Academia Ski-Nautic & Wakeboard Junior
inapoi la firma 943 vizite
Poza Wakeboard

Dupa cum ii spune si numele ski-ul nautic este ski-ul practicat pe apa si tractat de o barca.

Echipamentul este diferit de cel alpin si tehnicile sunt usor diferite, dar baza este cam aceeasi: echilibru, curaj si multa distractie.

Istoria ski-ului nautic incepe in anul 1922, cu respectabilul domn Ralph Samuelson. Ralph si-a construit singur o pereche de skiuri si a fost tras de o barca cu motor outboard.

Usor, distractia lui, s-a transformat intr-un sport ce atragea din ce in ce mai multi curiosi; treptat sportul incepand sa fie cunoscut de ambele parti ale Atlanticului. Din anii `20 pana la inceputurile anilor `30 acest sport a inceput sa adune din ce in ce mai multi practicanti.

Competitia oficiala a inceput in anul 1939 cand a fost infiintata Asociatia Americana de Ski Nautic si s-a organizat primul concurs national ce a avut loc in Long Island.

Ski-ul nautic a crescut aproape continuu, de la inceputuri si pana in ziua de azi numarand aproape 11 milioane de practicanti numai in Statele Unite. S-a extins ca o activitate de familie, majoritatea practicantilor invatand acest sport inca de mici.

Concursul, devenit deja traditional este compus din 3 discipline: slalom (mono-ski), tricks (1 ski mai mic, fara fina si foarte rotunjit in capete) si jumps (sarituri).

Partea cea mai frumoasa este ca indiferent de varsta pe care o ai sau nivelul de indemanare sigur exista o competitie si pentru tine.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.