Ghidul Serviciilor
Doctor Kumy Instal - Instalatii Sanitare, Termice, Electrice, Oradea
inapoi la firma 119 vizite
Poza Cum sa alegi bateria sanitara potrivita?
Foto

Alegerea unei baterii nu este, de obicei, un lucru simplu.

Bateria este un obiect important, pe care îl folosim zilnic si pe care nu ne asteptam sa îl schimbam prea des. De aceea este esential sa fim informati atunci când decidem sa facem o astfel de achizitie si trebuie sa avem în vedere câteva aspecte.

1. Calitatea este un aspect foarte important la care trebuie sa ne uitam atunci când cumparam o baterie sanitara.

 

Un indicator al calitatii unei baterii este de obicei greutatea, cu cât este mai grea o baterie, cu atât mai rezistenta va fi si nu va fi expusa riscurilor de spargere daca presiunea apei va fi mare.

Un alt indicator important este echiparea bateriei cu cartus ceramic (mai rezistent decât cele de plastic)

De asemenea trebuie sa avem în vedere si faptul ca pe orice baterie ar trebui sa fi posibila montarea de economizoare, care ajuta la economisirea apei prin reducerea debitului si îmbogatirea acestuia cu aer, fara a elimina confortul mai ales în cazul dusului. Unii producatori ofera economizoare deja montate pe baterie, dar în cele mai multe cazuri acesta se poate achizitiona separat si folosit la toate bateriile va reduce consumul de apa general cu pâna la 50%.

2. Ce include?: când facem achizitia unei baterii trebuie sa ne asigura si de ceea ce include din partea producatorului: racorduri, pentru bateriile de cada – set de dus  sau (foarte important) ventil set de scurgere pentru bateriile de lavoar.

3. Garantia oferita de producator: de obicei se ofera garantie pentru orice fel de baterie, dar un lucru de care trebuie sa avem grija la ce cuprinde garantia si care sunt conditiile.

La ce detalii trebuie sa ne uita în certificatuld e garantie?

-          Termenul de grantie si ce acopera garantia – de exemplu în perioada de garantie Serstill schimba bateria defecta cu una noua

-          Daca acopera si eventualele defecte ale cartusului

-          Serviciile post garantie (daca producatorul ofera garantia schimbarii unor piese chiar si dupa expirarea perioadei de garantie – contracost)

4. Materialul din care este fabricata bateria: cel mai bun material folosit în confectionarea bateriilor este alama sanitara. Un alt aspect important este  componenta alamei:

-          Daca contine peste 59% cupru în componenta atunci este o baterie care nu modifica proprietatile apei si nu dauneaza sanatatii (datorita proprietatilor sale inhiba dezvoltarea bacteriilor, virusilor si a ciupercilor, contribuind astfel la calitatea apei)

-          Daca contine sub 59% cupru si are în componenta mai mult zinc, atunci bateria modifica proprietatile apei si poate chiar dauna sanatatii

*De obicei aceasta informatie se poate obtine de la importator sau producator.

5.  Varietate de gama: daca alegem sa schimbam mai multe baterii odata sau dorim sa echipam casa/apartamentul trebuie sa avem în vedere faptul ca unii producatori ofera game complete de baterii (baie, bucatarie, cada/dus, lavoar, bideu). Alegerea unei game complete pentru locuinta noastra confera uniformitate si unitate în design.

O metoda prin care puteti fi siguri de alegerea corecta a bateriei este sa cautati dupa brand. De multe ori renumele unui producator sau importator sunt o garantie în plus ca bateria va îndeplini cele 5 criterii de alegere mentionate.

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.