Intretinerea foselor septice Enumeram mai jos o serie de aspecte de care trebuie sa tineti seama atunci cand aveti montata o fosa septica ecologica, indiferent de provenienta ei.
Aruncarea excesiva a uleiurilor de gatit si a grasimilor in sistemul de canalizare poate duce la umplerea partii superioare a fosei septice si poate cauza infundarea tevilor cu sistem inchis. Uleiurile si grasimea sunt adesea greu de descompus si pot cauza probleme cu mirosurile neplacute si dificultati cu golirea periodica a fosei.
Aruncarea in WC a produselor de igiena non-biodegradabile, cum ar fi prosoape de unica folosinta sau betisoare de urechi, ziare, pampers pentru copii, etc va duce la umplerea si infundarea rapida a fosei septice ecologice.
Aceste materiale nu ar trebui aruncate in sistemul de canalizare, ci la un cos special. Anumite produse chimice pot afecta procesul de biodegradare din interiorul fosei septice ecologice, iar in aceasta categorie intra mai ales pesticidele, erbicidele, substantele cu o concentratie inalta de inalbitor sau soda caustica, dezinfectantii in exces, dar si alte substante anorganice cum ar fi vopselurile si solventii.
Evitati plantarea copacilor sau tufelor deasupra campului de drenaj, intrucat pot cauza distrugerea sau infundarea tubulaturii.
Un sistem de canalizare bazat pe o fosa septica ecologica (INDIFERENT DE PRODUCATOR) cu un rezervor din beton, fibra de sticla sau plastic, ar trebui sa aiba o viata de aproximativ 50 de ani atunci cand este corect dimensionat si este instalat corespunzator.