Ghidul Serviciilor
Clinica Dentara Dr. Leahu
inapoi la firma 420 vizite
Poza Tratamente
Foto

Ortodontia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul malocluziilor, tratament tradus prin alinierea si indreptarea dintilor, dar mai ales incadrarea armonioasa a acestora pe bazele osoase.

De ce sa optez pentru un tratament ortodontic?

Factorul estetic a influentat dintotdeauna, in mai mica sau mai mare masura, deciziile oamenilor, si se pare ca odata cu evolutia societatii, suntem din ce in ce mai mult afectati de acest aspect (la munca, in viata personala). Este binecunoscut faptul ca, ochii si gura sunt primele elemente pe care le observam, atunci cand cunoastem o noua persoana, iar dintii pot trada multe lucruri despre personalitatea acesteia.

In secolul 21, tot mai multi pacienti sunt interesati de imbunatatirea aspectului zambetului, de indreptarea si alinierea dintilor si obtinerea unei estetici cat mai aproape de perfectiune.

In afara de prejudiciul adus esteticii, care este rapid observat de catre pacient, malocluziile dentare determina aparitia unor afectiuni parodontale, explicate prin suprasolicitarea sau absenta solicitarilor pe anumite grupuri de dinti. De pilda, daca pacientul nu musca pe anumiti dinti, acestia vor fi privati de stimularile fiziologice din timpul masticatiei, ceea ce duce, in timp, la acumularea de placa bacteriana si tartru, urmate de carii si inflamatie gingivala, afectari parodontale profunde. De asemenea, prin lipsa contactelor dintre dintii antagonisti, eficienta masticatiei este diminuata, si ne putem confrunta, in timp, cu afectiuni digestive.

Desigur, dintii aflati in pozitii inghesuite, datorita lipsei spatiului, se confrunta cu o acumulare masiva de placa bacteriana, ceea ce duce la carii simple si complicate, ce necesita de multe ori extirparea nervului.

Ce fel de aparat ortodontic mi se potriveste?

Din fericire, atat factorul estetic, cat si factorii functionali enumerati mai sus, pot fi imbunatatiti prin intermediul aparatelor ortodontice.

Este indicat ca instituirea tratamentului ortodontic sa se realizeze cat mai aproape de perioada copilariei, cand osul nu este inca maturat, este inca moale si permite, cu mai multa usurinta, miscarea dintilor. Tehnologiile moderne folosite in clinica noastra permit scurtarea timpului de purtare a unui aparat (atat la adulti, cat si la copii), insa, mai ales, oferim posibilitatea tratamentului prin aparate fizionomice (cu brackets albi, din ceramica, sau transparenti, din safir). In plus, putem realiza aparate ortodontice pozitionate pe partea interna a dintilor (inspre limba), astfel incat nu vor fi niciodata observate, nici macar de catre persoanele apropiate.

Facilitati

1. Sterilizare – individuala, am renuntat la pensa de serviciu. Absolut totul de la cea mai mica freza pana la instrumentarul mare de chirurgie este ambalat si sterilizat separat. Desi asistentele petrec 3 ore pe zi cu sterilizarea, munca lor garanteaza sterilizarea 100% valabila indiferent de numarul de pacienti care ajung zilnic la noi.

2. Sistem de albire a dintilor: sistemul Signal White Now Professional produs de compania Unilever, este cel mai nou produs destinat albirii dentare din lume. Contine peroxid de hidrogen in concentratie de 25%, ce-a mai mica concentratie pentru produsele de acest gen, astfel incat scade foarte mult riscul de sensibilitate dentara post tratament. Pentru a obtine un rezultat excelent, utilizam si Lampa de albire Signal Professional White Now Easy Lamp. Pentru cazurile ce necesita o albire mai puternica avem in dotare Kit-ul de albit White Kiss produs de compania Biocosmetics. Contine peroxid de hidrogen 35%.

Dupa sedinta de albire profesionala o pasta de dinti speciala pentru a va proteja smaltul dintilor.

Endodontia 3D – Pentru realizarea celei mai performante metode de obturatie a canalelor unui dinte – Obturarea tridimensionala a canalelor radiculare – este nevoie de un set de aparate fara de care aceasta tehnica nu poate fi aplicata: sistemul de diga, heat carrier-ul pentru obturarea apicala a canalului si gun-ul pentru back fill incluse in dispozitivul Beefill 2 in 1 produs de cel mai mare producator din domeniu VDW.

De asemenea pentru prepararea exacta a canalelor radiculare dispunem de cel mai modern motor endodontic VDW Gold ce are incorporat si un apex locator. Astfel prepararea canalelor radiculare se executa sub control electronic in timp real. In clinica este folosita doar aceasta metoda de tratament pentru obturatiile de canal, eliminand total metodele clasice.

Apasa aici pentru mai multe detalii tehnice.

Sistem de implanturi Bredent – Implantologie orala a ajuns de cativa ani la maturitate. In prezent exista peste 500 de producatori in domeniu. Si in acest domeniu ca si in multe altele tot Germania detine varful tehnologic. Bredent este compania ce detine cea mai stabila conexiune intre bontul protetic si implant din lume. Astfel incat stabilitatea coroanei dentare finale este garantata si ce-a mai sigura.

Apasa aici pentru informatii suplimentare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.