Ghidul Serviciilor
Centrul Medical Medexpert-Cluj Napoca
inapoi la firma 206 vizite
Poza Ginecologie-Obstetrica
Foto

Examinarea ginecologica anuala trebuie sa faca parte din rutina oricarei femei!

Astfel se pot diagnostica boli care nu se manifesta prin simptome specifice decat in stadiile deosebit de grave.

Lipsa simptomelor nu este un motiv suficient pentru a evita cabinetele ginecologice. Uneori simptomele unor boli pot sau nu sa apara decat in stadii avansate. Prin testele de laborator ale secretiei vaginale se pot depista infectiile din organism chiar daca persoana nu simte nici un fel de discomfort in acel moment.

Este mai intelept sa previi decat sa tratezi, iar atat in privinta timpului cat si a banilor este mai avantajos controlul de rutina din fiecare an decat diagnosticarea tardiva a unor boli. Exista si riscul sa le descoperi intr-un stadiu in care nu mai este efficient nici un tratament.

Unul din avantajele importante ale controlului ginecologic perioidic este depistarea infectiei cu virusul Papiloma uman (HPV) si a cancerului de col uterin. Un test Babes Papanicolau periodic poate salva vieti deoarece face posibila diagnosticarea la timp a infectiei cu HPV si a cancerului de col uterin, iar tratamentul se face cu rezultate mai bune.

Exista tehnologia necesara pentru a diagnostica aceste boli ca si metode de tratament insa fiecarei persoane ii revine responsabilitatea de a se prezenta la medic pentru un consult de rutina cel putin o data pe an. O viata sexuala foarte activa cu schimbarea partenerilor sau nefolosirea mijloacelor de protectie implica si un risc mai mare pentru sanatate, de aceea vizitele la un medic specialist este indicate sa fie mai dese.

In general se recomanda ca orice tanara care a implinit 18 ani sa mearga la medic insa daca si-a inceput deja viata sexuala este indicat sa se mearga chiar mai devreme. Este imperios necesar sa mergi la doctor mai ales daca remarci simptome de genul durerilor abdominale, dereglarilor menstruatiei, secretiilor vaginale anormale.

In cazul adolescentelor controlul ginecologic are trei roluri :

1. Unul de informare – adolescenta poate primi raspunsuri confidentiale la intrebari in legatura cu sexualitatea si cu schimbarile care se petrec dupa dupa ce devine active din punct de vedere sexual;

2. Al doilea rol este de prevenire- medicul va efectua un control de rutina pentru a  asigura ca organele aparatului reproducator se dezvolta normal si pentru a lua masuri inca din stadiul  incipient in cazul in care se constata o anomalie;

3. In al treilea caz daca adolescenta se confrunta cu diverse probleme (menstruatii dureroase, dereglari hormonale, secretii patologice) doctorul va institui tratamentul.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.