Până la depozitarea definitivă, responsabilitatea gospodăririi în siguranta a deseurilor radioactive şi a combustibilului nuclear uzat, aparţine titularilor de autorizaţii pentru instalatii nucleare şi radiologice care produc sau deţin deseuri radioactive.
Centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda are propriile instalaţii pentru manipularea şi depozitarea intermediara, în condiţii de securitate nucleara, a tuturor tipurilor de deseuri radioactive, majoritatea deseurilor radioactive solide fiind depozitate pentru minim 10-15 ani. In prezent, deseurile radioactive rezultate din operarea CNE Cernavoda sunt stocate în Depozitul Intermediar de Deseuri Radioactive (DIDR) Cernavoda, cuprinzând următoarele instalaţii:
Combustibilul nuclear uzat este stocat pe o perioadă de minim şase ani în bazinul de stocare, amplasat lângă clădirea reactorului.
Ulterior, combustibilului nuclear uzat se transfera si isi continua depozitarea intermediara in Depozitul Intermediar de Combustibil Ars (DICA), aflat tot pe amplasamentul CNE Cernavodă. DICA s-a construit după sistemul MACSTOR (depozit modular racit cu aer) proiectat de AECL-Canada.
Acest depozit va asigura stocarea combustibilului nuclear uzat pe o durată medie de 50 de ani, utilizând tehnologia de stocare uscată. DICA raspunde atât normelor şi ghidurilor de securitate nucleara şi de radioprotectie romanesti cât şi celor impuse de IAEA.