Ghidul Serviciilor
Baroul De Avocati Ilfov
inapoi la firma 3571 vizite
Poza Avocati celebri din Baroul Ilfov
Foto

 

Avocati celebri din Baroul Ilfov ce au activat pana in 1948

Baroul de Ilfov este unul dintre cele mai vechi barouri din Romania fiind recunoscut pe plan international inca din anul 1891, datorita faptului ca membrii Baroul de Ilfov, la insistentele marelui profesor de drept si avocat Constantin C. Dissescu, au inscris o premiera in istoria avocaturii, admitand inscrierea in profesie a unei femei Sarmiza Bilcescu.Conform scrierilor vremii, ea a fost si prima femeie din lume licentiata si doctor in Drept (Sorbona, Paris, 1890).Faptul a fost salutat de Louis Franck, cunoscut sustinator al drepturilor femeilor din Belgia, care spunea ca prin aceasta decizie luata, Consiliul de Disciplina al Baroul de Ilfov avea „onoarea de a fi introdus o mare inovatie in existenta Baroului”.

In decursul timpului Baroul de Ilfov a avut la conducerea saDecani ai Baroului

- profesionisti excelenti si avocati distinsi - somitati ale vremurilor de atunci, cum ar fi:- Constantin C. Dissescu, profesor, senator, magistrat, fost ministru al Justitiei si Decan al Facultatii juridice din Bucuresti, promotor, din 1891, al inscrierii femeilor in profesia de avocat. Conducatorul publicatiei „Dreptul”, aparuta la Bucuresti la 6 decembrie 1871, a intervenit pentru adoptarea Legii de organizare a avocaturii din 1907 si a ramas in istorie ca redactor al Constitutiei Romaniei Mari din 1923;- Demetru I. Dobrescu, primul presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania. A reorganizat profesia de avocat si a fost unul dintre cei mai solicitati aparatori. Primul primar al Capitalei (1929-1934) care a avut ideea construirii metroului;

- D.G. DANIELOPOL, profesor de drept roman si Decan al Facultatii juridice din Bucuresti. Conducatorul publicatiei „Gazeta Avocatilor”, aparuta la Bucuresti la 6 decembrie 1871, a intervenit pentru adoptarea Legii de organizare a avocaturii din 1907;- Radu D. Rosetti, avocat de mare valoare si distins publicist;- Mihail Antonescu, profesor, magistrat si consilier la Curtea de Casatie, reluandu-si profesia de avocat a fost ales consecutiv de trei ori decan al Baroului de Ilfov. In toata acesta perioada s-au infiintat asistenta juridica si conferintele de stagiu, punandu-se bazele Bibliotecii avocatilor. Deputat in Districtul Ilfov a propus proiectul de Lege asupra Corpului de avocati care trece prin Corpurile Legiuitoare si devine Lege in 1907. Potrivit „Albumului Corpului de avocati din Romania” aparut in 1911 si in decursul timpului Baroul de Ilfov i-a avut ca membri pe cei mai buni avocati care au profesat in perioada interbelica, straluciti oratori la bara, multi din ei s-au afirmat si in alte domenii precum politica, cultura sau diplomatia, si anume: D.G. Danielopol, Constantin C. Dissescu, Mihail Antonescu, Demetru I. Dobrescu, Istrate N. Micescu, Mircea I. Manolescu, Yolanda Eminescu, Vasile Lascar, Mihail Kogalniceanu, Take Ionescu, Dimitrie Alexandresco, Barbu Stefanescu Delavrancea, Titu Maiorescu, Nicolae Densusianu, Radu D. Rosetti, Petre Pandrea, Nicolae Titulescu, Duiliu Zamfirescu, Nicolae Steinhardt, Matei B. Cantacuzino, Toma Stelian, Vasile Missir, Nicolae Baciu, Radu Portocala, Iorgu Ivan, Ion Vinea sau Ionel Teodoreanu ……. sunt numai cateva dintre numele sonore ale vremii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.