Ghidul Serviciilor
Roofio - Montaj Si Reparatii Acoperisuri
inapoi la firma 214 vizite
Poza Montaj parazapezi (opritori de zapada)
Foto
Sistemul de parazapezi (sau opritori de zapada) este necesar pentru protectia împotriva caderilor de zapada de pe acoperis, în special atunci când apare fenomenul de înghet - desghet datorat diferentelor de temperatura între zi si noapte. Modul de prindere de acoperis difera în functie de tipul de învelitoare. De exemplu, desi sistemul de parazapezi tip grilaj se monteaza preponderent pe acoperisul de tigla ceramica, sau tigla din beton, acesta se preteaza pe orice tip de acoperis, doar modul de prindere fiind diferit. ?Un alt model de parazapezi este cel din tabla si se monteaza pentru învelitoarea din tigla metalica sau tabla faltuita. Pentru un montaj corespunzator pe tabla faltuita (zincata) se folosesc suporti speciali care permit trecerea apei pe sub parazapezi. Daca panta acoperisului depaseste sase metri va fi necesar montarea unui al doilea rând de parazapezi. În cazul în care acoperisul nu prezinta o panta de înclinatie mare, sau din motive de rezistenta nu suporta o greutate mare, o greutate care rezida în acumularea apei în zapada, se vor monta sfârtecatori de zapada. Acestea sunt necesare pentru sectionarea zapezii în bucati mai mici care în caderea lor sa nu produca pagube.

 

Una dintre problemele legate de opritoarele de zapada este dimensiunea lor standardizata, pentru opritoarele comercializate în special de marii comercianti. Astfel, ele sunt achizitionate si montate ca atare, fie de constructorul acoperisului, fie ulterior. Din nestiinta, sau din ratiuni de reducere a cheltuielilor, sunt montate acelasi tip de opritoare indiferent de suprafata învelitorii sau de gradul de înclinatie al acoperisului. Daca vorbim de o suprafata mare de învelitoare sau de o panta cu grad mare de înclinatie, acest tip de sisteme de parazapezi pot devenii ineficiente, mai ales daca cantitatea de zapada este una însemnata. Solutia ROOFiO este montarea (sau înlocuirea celor exstenti) de opritori de zapada atipici, adica de dimensiuni mai mari decât cei din comert, opritori adaptati suprafetei învelitorii, sau a gradului de înclinatie. Asadar, va propunem solutii personalizate acoperisului dumneavoastra, pentru o eficenta maxima.
Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.