Tratarea Cancerului Documente necesare
Așa cum se cere prin legislația națională privind documentele necesare pentru luarea în evidență, trebuie să aveți următoarele documente în posesia dumneavoastră:
Consultația, diagnosticul și tratamentul
După stabilirea diagnosticului, pacientul va fi consultat de unul dintre medici care va explica beneficiile și efectele secundare tratamentului propus și conduită terapeutică în ansamblu. Oncologul va explica pacientului tipul de tratament, durata lui și condițiile în care pacientul va efectua tratamentul. Spitalizarea se face pe durata unei zile, în saloane cu fotolii, echipate cu televizor/muzică, după preferință). Mai mult, pacientul poate fi adresat personalului paramedical dacă are nevoie: psihologului clinician sau specialistului în nutriție.
Medisprof respectă ghidurile de diagnostic și tratament prezente în legislația românească iar aceste ghiduri nu sunt suficient de recente sau detaliate. De aceea, serviciul nostru de oncologie urmează atât ghidurile europene de oncologie cât și cele ale ASCO (American Society of Clinical Oncology) și CCN (Comprehensive Cancer Network.
Chimioterapia
Chimioterapia este tratamentul cancerului cu medicamente citostatice. În clinica noastră, aceste medicamente sunt furnizate prin farmacia internă și preparate de un personal bine calificat într-un mediu steril. Tratamentul este efectuat în camere echipate cu fotolii de tratament iar durată depinde de tratamentul în sine. În timpul tratamentului, pacientul rămâne foarte mobil și este supravegheat și ajutat de o asistentă medicală. Totalitatea tratamentului nu depășește o zi în durată, fapt care reduce impactul psihologic asupra pacientului.
Radioterapia
Actualmente Medisprof dezvoltă serviciul de radioterapie.
Studii clinice
Servicii asociate Psihologie
Pacienții oncologici se confruntă la aflarea diagnosticului cu două mari probleme: acceptarea ideii de boală care le amenință viață și tratamentul, uneori dificil de suportat.
Medisprof își propune furnizarea de servicii profesioniste în domeniul psihologiei clinice și anume: psihodiagnostic, evaluare clinică, stabilirea și implementarea unui plan de consiliere psihologică adaptat fiecărui pacient în parte.
Atât pacientul, cât și membrii familiei pot apela la consiliere psihologică pentru a normaliza reacțiile la aflarea diagnosticului sau pentru a fi sprijiniți în încercarea de a învăța cum să se adapteze la viață de după diagnostic și cum să accepte boala și tratamentul. În cadrul ședințelor de consiliere psihologică sunt învățate și exersate tehnici de relaxare, sunt identificate mecanismele de coping dezadaptative și înlocuite cu strategii alternative.
Consilierea psihologică este la îndemâna pacienților sub cele mai diverse forme: terapie de grup, tehnici cognitive care să modifice percepția asupra bolii, a tratamentelor, a riscului operator, a imaginii corporale, tehnici comportamentale care să reducă efectele secundare adverse ale tratamentului, tehnici de relaxare și de control al durerii, consilierea reinserției familiale și socio-profesionale.
Nutritie
Consilierea nutrițională constă într-o primă discuție cu pacientul înaintea începerii tratamentului și continuarea ei pe parcursul tratamentului. Această discuție duce la clarificarea aspectelor legate de consum, modificări în stilul de viață în timpul și după terminarea tratamentului și în final la un stil de viață sănătos.
De ce să consultăm un intuiționist: