Ghidul Serviciilor
Dr. Pestritu Liviu-Cabinet Stomatologic- Timisoara
inapoi la firma 130 vizite
Poza Afectiuni gingivale
Foto

Mecanismul de producere implica in prima faza o iritare a gingiei de catre toxinele eliberate de microorganismele din placa bacteriana, insa exista peste 170 de factori ce contribuie la declansarea ei, printre acestia putind fi amintiti o serie de factori locali: o igiena bucala deficitara, tartrul, pozitia dintilor pe arcade, cariile, lucrarile protetice incorect adaptate; factori generali ce cuprind virsta, predispozitia genetica, anumite boli cronice (ex.: diabetul zaharat), stresul, imunitatea scazuta, stari fiziologice (pubertatea, sarcina) insa si asa zisele “obiceiuri vicioase” ca fumatul, consumul de cafea sau bauturi alcoolice in exces etc.

Prima faza a bolii este gingivita, inflamatia gingiei, care evolueaza catre structurile profunde. Primul semn al gingivitei este sangerarea provocata de periaj sau de masticatie si este insotita de modificarea culorii gingiei care devine rosie-violacee, senzatie de tensiune si prurit.

Treptat gingia "se retrage", radacinile dintilor devin vizibile, iar dintii se mobilizeaza. In ultima faza dintii sunt expulzati spontan de pe arcada fara a avea vreo alta afectiune (ex. carie dentara).

Aplicarea bijuteriilor dentare nu afecteaza integritatea dintelui, canostand in lipirea acesteia pe suprafata dintelui cu o substanta speciala. Ulterior pot fi indepartate la cerere sau schimabte cu alte bijuterii fara a afecta in nici un fel structura dentara.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.