Ghidul Serviciilor
Dr. Pestritu Liviu-Cabinet Stomatologic- Timisoara
inapoi la firma 130 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

Extractia dentara

Extractia dentara este o procedura chirurgicala de rutina. Chiar daca majoritatea extractiilor pot fi facute in siguranta in cabinetul dentar, unii pacienti necesita spitalizare datorita problemelor de sanatate generala.

Cu descoperirile stomatologiei moderne, o mare parte din dintii care erau sortiti extractiei pot fi salvati cu usurinta acum. Oricum in unele situatii extractia este singura solutie, cum ar fi:

Extractia molarilor de minte

Molarii de minte de obicei erup intre 17-24 ani. Ei reprezinta ultimul dinte din grupul molar. Unele persoane nu au mugurii molarilor de minte, altele au 4, cate unul in fiecare colt al gurii, iar altele au chiar un numar suplimentar de molari de minte.

Molarii de minte de obicei nu fac probleme. Despre ei de spune ca sunt inclusi daca nu exista destul spatiu de eruptie. In astfel de cazuri cu lipsa de spatiu ei pot erupe catre obraz sau se pot propti de molarul 2. Molarii de minte inclusi pot produce durere, inflamatie, infectie ori pot produce resorbtia dintilor alaturati. Daca gingia din jurul molarului de minte este umflata poate aparea trismusul ( greutate in deschiderea gurii); de asemenea o infectie poate determina halena (respiratie rau mirositoare) si un gust rau. Chiar daca administrarea de antibiotice calmeaza temporar simptomele, acestea reapar in scurt timp. Extractia molarilor de minte este de obicei singura modalitate de a scapa definitiv de aceste probleme.

Persoanele care au molari de minte inclusi care nu le creaza probleme nu necesita extractia lor.

Extractia molarilor de minte inclusi trebuie facuta prin crearea unui lambou muco-periostal care sa expuna dintele. Indepartarea unei portiuni de os poate fi necesara pentru a facilita extractia molarului. Dupa extractie lambourile sunt repozitionate si suturate. Aceasta manopera chirurgicala se face sub anestezie locala si de obicei este asociata cu discomfort si durere minime.

In unele cazuri cand molarul produce durere deoarece preseaza pe gingie, extractia poate sa nu fie necesara, ci doar indepartarea chirurgicala a gingiei ( decapusonare). Oricum aceasta varianta nu este potrivita pentru toata lumea.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.