Ghidul Serviciilor
Dr. Pestritu Liviu-Cabinet Stomatologic- Timisoara
inapoi la firma 130 vizite
Poza Protetica dentara
Foto

Lucrarile Protetice Fixe

Pacientii care isi doresc lucrari fixe pot alege coroane sau punti pe dinti stalpi naturali sau agregate pe implante.

Lucrarile Protetice Fixe

Pacientii care isi doresc lucrari fixe pot alege coroane sau punti pe dinti stalpi naturali sau agregate pe implante.

In termeni mai simpli, o coroana dentara este o capa ce acopera dintele pentru a-i reconstitui forma, marimea si rezistenta. O punte este o combinatie de mai multe coroane ce se realizeza pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa.

Coroanele dentare se indica in urmatoarele cazuri:

Puntile dentare restaureaza un dinte lipsa prin realizarea unei „punti” peste zona edentata; acest lucru presupune realizarea unui intermediar de punte (corp de punte) cu cate o coroana pe fiecare dinte limitant. Coroanele sunt agregate pe dintii vecini pentru a sustine dintele fals. Cand exista dinti limitanti numai de o parte a zonei de extractie se pot realiza punti cu extensii.

O punte fixa serveste la:

Pentru realizarea unei punti, medicul dentist trebuie sa slefuiasca din dintii vecini pentru a creea spatiu pentru coroane; medicul ia apoi un mulaj (amprenta) ce este trimisa la laborator unde se realizeaza coroana propriu-zisa. In functie de tipul de coroana aleasa pot fi necesare una sau mai multe probe in cabinet si laborator.

Aceste punti si coroane necesiata mijloace de igienizare speciale care va vor fi aratate de medicul stomatolog. Periajul neregulat si neadecvat, utilizarea gresita a atei dentare, vizitele rare la medicul dentist si consumul excesiv de zahar si produse bogate in carbohidrati vor scadea din durata de viata a puntilor si coroanelor dentare si vor deteriora dintii stalpi pe care acestea sunt cimentate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.