Ghidul Serviciilor
Tf Lavanda, Constructii Din Otel, Sticla Si Aluminiu - Capusu Mare / Cluj
inapoi la firma 164 vizite
Poza Sisteme de drenaj
Foto
Foto

 Sisteme vacumatice pentru drenarea apelor pluviale.

VacurainAplicatii ale sistemului DYKA VACURAIN

În anii nouazeci, societatea DYKA, unul dintre principalii producatori de conducte si fitinguri din material plastic a dezvoltat un sistem eficient de drenare a apei pluviale de pe acoperisuri, prin metoda cu vacuum.

Estetic, practic, rentabil si de înalta calitate, Vacurain reprezinta solutia ideala pentru drenarea apei de ploaie de pe suprafetele acoperisurilor, în cadrul proiectelor care necesita conditii speciale din punct de vedere arhitectonic si constructiv. Sistemul cu vacuum se foloseste cu succes pentru acoperisurile cu suprafete mari, cum ar fi cele ale halelor de depozitare si de productie, ale centrelor comerciale s.a. În momentul umplerii 100% a conductelor cu apa, sistemul cu vacuum utilizeaza înaltimea obiectivului si greutatea apei din conductele verticale. Aceasta descoperire finlandeza, în colaborare cu producatorul scandinav de PE, a fost pusa în practica si perfectionata continuu. Sistemul DYKA VACURAIN reprezinta o îmbunatatire suplimentara a sistemului cu vacuum, fiind produs din PVC-U modificat.

DYKA VACURAIN utilizeaza din plin avantajele sistemului cu vacuum:

Comparativ cu sistemul din PE, VACURAIN ofera avantaje mult mai importante: :

Pentru sistemul VACURAIN, firma DYKA ofera o garantie ,cu asigurare, de zece ani.

VACURAIN este certificat în Romania

Principiul de functionare al sistemului VACURAIN

În situatia drenarii apei de ploaie de pe acoperisuri, prin metoda traditionala, gravitationala, gradul de umplere al conductelor este de max. 70%. Fiecare receptor de terasa dispune de o conducta verticala racordata la conductele de canalizare din pamânt. În cazul sistemului cu vacuum, mai multi receptori de terasa sunt conectati la o singura ramura orizontala, terminata cu o conducta verticala.

Cu ajutorul unui program PC, la sistemul cu vacuum, fiecare tronson al conductelor este dimensionat în asa fel încât la o cantitate suficienta de apa (spre exemplu, în cazul unei capacitati a aversei de 300 l/sec. x ha – standard pentru calculul debitului de apa meteorica, valabil în general în tarile europene) sa apara situatia în care, conducta este umpluta 100 % cu apa, fara prezenta aerului. Pentru umplerea completa a sistemului cu apa, trebuie îndeplinita evacuarea fara probleme a aerului. Datorita greutatii apei din portiunea verticala a sistemului de conducte (conductele verticale) apare fenomenul de vacuum (de sifonare), în partea superioara a sistemului. Apa din conductele verticale actioneaza ca un piston, care genereaza vacuum în partea superioara a conductelor. Astfel are loc aspirarea apei din receptorii de terasa si curgerea rapida (fortata) a apei, care ia dupa sine si resturile de aer, sub forma de bule. Marimea vacuumului depinde de lungimea conductelor verticale (înaltimea cladirii) si de diametrul conductelor din fiecare tronson.

Un aspect important îl reprezinta împiedicarea aspirarii aerului, odata cu scurgerea apei în sistem. Acest lucru este asigurat de receptorul de terasa special, VACURAIN.

În cazul unei ploi moderate, când sistemul de conducte nu este umplut complet cu apa, sistemul functioneaza ca unul clasic, cu scurgere gravitationala. Spre exemplu: un sistem traditional gravitational, cu un diametru al conductelor de 125 mm si cu un nivel de umplere de 50 %, are aceeasi capacitate ca cea a conductelor de 40 mm din sistemul VACURAIN, la o capacitate de 3 litrii de apa pe secunda.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.