Ghidul Serviciilor
Uzina De Zambete-Clinica Stomatologica- Iasi
inapoi la firma 119 vizite
Poza Ortodontie
Foto

Ortodontia se ocupa cu alinierea dintilor si maxilarului pentru un zambet mai frumos.

Pacientii care sufera de anomalii dentare sau scheletale pot beneficia de tratament ortodontic recomandat de medicul stomatolog, specialist in ortodontie, aproape la orice varsta. In mod ideal, acest tip de tratament trebuie urmat in jurul varstelor de 6 -12 ani (aparate activ-mobilizabile, miofunctionale) cand oasele maxilare sunt in dezvoltare si dupa varsta de 13 ani (aparate fixe cand fortele aplicate determina numai miscari dentare). Dar, aparatele dentare nu sunt numai pentru copii: din ce in ce mai multi adulti apeleaza la acestea pentru a corecta defecte minore sau majore si pentru a avea un zambet cat mai frumos.

In acest cabinet de ortodontie vi se vor oferi cele mai moderne metode de tratament care includ atat aparate fixe (brackets) cat si mobile (miofunctionale sau placute palatine/mandibulare cu elemente de ancoraj).

Medicul ortodont va corecta diverse anomalii, ca de exemplu inghesuiri dentare, dinti centrali din fata inclinati, ocluzie deschisa sau adanca (supraacoperire mai mare de 1/3), dezvoltare  incorecta a  maxilar sau mandibular, sau alte probleme ortodontice care pot fi corectate. In cazul unor probleme mai severe acesta poate colabora si cu alti specialisti din domeniul stomatologic (chirurg, protetician etc), pentru a incerca remedierea problemelor. In urma unei evaluari amanuntite a pacientului  si a interpretarii examenelor complementare (radiografii, modele de studiu) se realizeaza “dosarul ortodontic” cu care se poate trasa o directie asupra tratamentului. In anumite situatii in care informatiile oferite de examenele complementare si examenul clinic al pacientului realizate de medicul specialist ortodont arata nevoia de spatiu mai mare de anumiti parametri, acesta poate recurge la slefuire selectiva a dintilor, expansiunea arcadelor dentare si chiar si la extractie dentara in vederea alinierii dintilor malpozitionati.

Medicul ortodont va sti ce dispozitiv este indicat pentru a corecta problema dumneavoastra, iar pacientii pot alege intre mai multe optiuni: cel mai popular este aparatul dentar, confectionat din metal sau plastic, lipit de dinti si aproape invizibil. Molarii sunt de obicei prinsi cu un inel molar sau se poate aplica acele tuburi molare pentru mai multa stabilitate posteriora a aparatului ortodontic. Cu cat mai complicata este problema dumneavoastra si varsta mai avansata, cu atat creste si perioada de tratament. Majoritatea pacientilor pot purta aparate dentare intre 18 si 30 de luni, dupa care li se aplica un retainer (stabilizator al tratamentului) pentru a stabiliza corectia.

Aparatul ortodontic se activeaza (ajusteaza) doar in cabinetul de ortodontie, de regula la fiecare control (interval de 4-6 saptamani), in cazul aparatului ortodontic fix se realizeaza schimbarea arcurilor metalice sau conformarea acestora in functie de necesitatea gasita de medicul specialist ortodont la etapa in care se gaseste pacientul. Presiunea exercitata de aparatul ortodontic poate cauza o senzaţie de disconfort de mica intensitate si durata. Pentru a incepe tratamentul ortodontic, in cavitatea bucala nu trebuie sa existe nicio leziune carioasa.

In ceea ce priveste un aparat “MIOFUNCTIONAL”, acesta poate fi folosit atat la indepartarea unui obicei vicios (suptul degetului sau al altor obiecte, interpunerea limbii intre cele doua arcade) cat si indreptarea dentitiei definitive si remodelarea la nivelul maxilar.

In cadrul cabinetului de ortodontie din Iasi aceste aparate vor fi administrate atat copiilor de varsta mica 2-5 ani cat si celor aflati la o varsta mai mare 12-15 ani.

In acelasi timp, la recomandarea medicului specialist ortodont, veti putea beneficia de un aparat miofunctional asemanator, pentru “bruxism” (scrasnitul din dinti in timpul noptii).

Va asteptam in acest cabinet de ortodontie pentru a va reda zambetul dorit.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.