Ghidul Serviciilor
Biosenses, Centru De Sanatate, Recuperare Medicala Cluj
inapoi la firma 207 vizite
Poza Recuperare medicala
Foto

Terapie manuala ortopedica  

Terapia manuala ortopedica este realizata in cabinetul nostru de catre Fizesi Corina, terapeut cu o experienta de peste 12 ani si fondatoarea Biosenses Healthcare Center. Aceasta urmeaza cursurile OMTRO (Terapie Manuala Ortopedica), recunoscute pe plan mondial, pentru a aduce in cabinet cele mai bune si performante tehnici de tratament prin Terapia Manuala Ortopedica.

Terapia manuala ortopedica este o ramura specifica a fizioterapiei, prin care problemele aparute la nivel neuro-musculo-scheletal isi gasesc rezolvarea. Aceasta se bazeaza pe observatie clinica si tratamente ce includ tehnici manuale si exercitii terapeutice.

O sedinta de terapie manuala ortopedica presupune:

  • Anamneza;
  • Evaluare neuro-musculo-scheletala si testare medicala;
  • Prima interventie in tratarea disfunctionalitatii neuro-musculo-scheletala.
  •   Recuperare cranio-temporo-mandibulara  

    Recuperarea cranio-temporo-mandibulara – articulatia temporo-mandibulara este una dintre cele mai complexe articulatii din corp, fiind folosita ori de cate ori se realizeaza o miscare la nivelul gurii. Deoarece este solicitata aproape in permanenta, poate dezvolta disfunctii cauzate de o varietate de factori precum: ocluzie defectuoasa, traumatisme la nivelul fetei, mestecarea alimentelor cu preponderenta pe una din parti, scrasnitul involuntar al dintilor, boli precum osteoartrita sau artrita reumatica. Durerile se manifesta sub forma de migrene, ameteli, tinnitus (tiuit in urechi), senzatie de ureche infundata, blocarea maxilarului atunci cand gura este deschisa/ inchisa sau inflamatie la nivelul unei parti a fetei.

    Tratamentul disfunctiilor articulatiei temporo-mandibulare consta in realizarea unor sedinte de TERAPIE MANUALA ORTOPEDICA si FIZIOTERAPIE.

      Masaj terapeutic  

    Masajul terapeutic este indicat in diverse probleme de sanatate si e impartit pe o serie de discipline, precum: drenajul limfatic, terapia neuromusculara, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant, masajul tonifiant.

    Printre multiplele beneficii ale masajului terapeutic amintim: relaxarea muschiilor suprasolicitati, reducerea crampelor si spasmelor musculare, stimularea fluxului limfatic, calmarea durerilor cauzate de migrene, eliminarea toxinelor din organism, cresterea imunitatii, reducerea aderentelor post-chirurgicale, imbunatatirea calitatii somnului.

      Kinetoterapie  

    Kinetoterapia este o sectiune importanta in programul de recuperare medicala si este utila in recuperarea afectiunilor locomotorii, in tratarea unor afectiuni ale organelor interne, boli respiratorii, metabolice, cardiovasculare si digestive.

    In cabinetul nostru veti putea beneficia de kinetoterapie pentru copii ( kinetoterapie pediatrica, neuroreabilitare) cat si pentru adulti.

      Kinetoterapie tridimensionala Schroth  

    Kinetoterapia tridimensionala Schroth este indicata pentru tratarea scoliozei, modificari ale coloanei vertebrale cauzate de procese degenerative sau in atitudini postural disfunctionale. Prin aceasta terapie se reduce gradul de scolioza, se dezvolta senzatia de a sta postural corect, se amelioreaza durerea, creste capacitatea cardio-pulmonara, se imbunatateste starea psihica a pacientului.

    Aceasta poate fi aplicata atat la copii (cu posibilitate de vindecare) cat si la adulti( cu sanse mari de ameliorare si stagnare a evolutiei disfunctiei prezentate de pacient).

      Kinesio Taping  

    Kinesio Tapingul este tehnica de recuperare ce presupune aplicarea pe muschi a benzilor kinesiologice pentru a reduce durerea si inflamatiile, pentru a relaxa muschii suprasolicitati, si pentru a sustine muschii in miscare.

    Se adreseaza celor ce sufera de anomalii functionale la nivel muscular, articular si/sau ligamentar.

      Reflexoterapia  

    Reflexoterapia este o tehnica de tratament ce consta in masarea talpilor, a palmelor sau capului in zonele corespunzatoare fiecarui organ. Este o metotda asociata medicinei alternative.

    Recomandam reflexoterapia in afectiuni hepatice si biliare, diabet, tulburari endocrine, prostatite, constipa?ie, reglarea ciclului menstrual, persoanelor stresate.

      Streching terapeutic  

    Exercitiile de streching terapeutic ajuta la mentinerea tonusului muscular si la imbunatatirea activitatilor zilnice. Acestea imbunatatesc mobilitatea si flexibilitatea, stimuleaza circulatia sangelui, ajuta la relaxarea musculaturii ,imbunatatesc functia arteriala, reduc riscul de accidentare la nivelul articulatiilor, muschilor si tendoanelor, reduc durerea musculara dupa efort.

      Masaj medical Japonez  

    Masajul medical Japonez ( Masaj Yumeiho) te scapa de durerile de spate, de migrene si de efectele neplacute ale stresului .

    Se recomanda in cazuri de : migrene, cifoze, hiperlordoze, scolioze, dureri de spate, insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica psihica si fizica.

      Masaj deep tissue  

    Masajul deep tissue este un tip de masaj prin care se doreste a detensiona si a reda mobilitatea intregul corp prin actionarea tesuturilor profunde, de-a lungul si contra fibrelor musculare, fasciilor si tendoanelor.

    Se recomanda pentru zonele extrem de tensionate si contractate, precum spatele, umerii si gatul. Prin efectuarea sedintelor de masaj deep tissue veti detensiona si relaxa musculatura, se va stimula sistemul imunitar si vor fi eliminate stresul si oboseala.

      Masaj sportiv  

    Masajul sportiv se adreseaza in special persoanelor care realizazeaza in mod regulat miscare, un efort sustinut.

    Cu ajutorul acestuia se accelereaza recuperarea de dupa antrenamentele grele, se imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, permite tratarea unor accidentari usoare, imbunatateste libertatea de miscare a articulatiilor si elimina spasmele musculare.

      Masaj miofascial  

    Masajul miofascial vizeaza masarea si intinderea fasciilor, in scopul eliberarii lor. Kinetoterapeutul identifica fasciile necesare a fi lucrate iar apoi se concentreaza pe eliberarea lor, a tensiunilor din ele, insistand pe zonele mai rigide.

    Cele mai importante beneficii ale masajului mio-fascial sunt: reducerea spasticitatii, imbunatatirea flexibilitatii, reducerea durerii cornice, imbunatatirea respiratiei.

      Masaj drenaj limfatic  

    Prin masajul de drenaj limfatic se stimuleaza reactia sistemului imunitar pentru inlaturarea oricaror infectii sau prevenirea imbolnavirii cauzate de virusi, bacterii, se accelereaza viteza de circulatie a limfei, ceea ce sporeste viteza de curatare a toxinelor din corp.

    In urma masajului limfatic organismul se relaxeaza profund. E recomandat de asemenea dupa majoritatea interventiilor chirurgicale pentru a grabi refacerea tesuturilor.

      Fitness terapeutic  

    Fitness-ul terapeutic se adreseaza persoanelor sedentare, cu un program plin, care nu isi pot face loc in program pentru miscare.

    Acesta presupune miscari ample, usoare dar complexe, care antreneaza atat partea fizica cat si pe cea mentala.

      Intrebari Frecvente  Ce afectiuni se trateaza cu success prin terapia manuala ortopedica?Cand se foloseste Terapia tridimensionala dupa principiile Schroth?Care sunt semnele si simptomele care indica prezenta sindromului miofascial?

    Sindromul miofascial dureros este foarte des intalnit, persoanele sedentare fiind mai predispuse la dezvoltarea bolii decat persoanele care fac sport in mod regulat.

    Pacientii cu un astfel de sindrom acuza: – crampe musculare regionale si durere in muschi si articulatii, – slabiciune la palparea muschiului afectat, – tulburari de comportament, oboseala iar in unele cazuri chiar depresie – probleme de somn din cauza durerii.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.