Ghidul Serviciilor
Biosenses, Centru De Sanatate, Recuperare Medicala Cluj
inapoi la firma 207 vizite
Poza Servicii pentru gravide
Foto

Gimnastica prenatala si postnatala  

Prin gimnastica prenatala circulatia sangelui este imbunatatita, copilasul primind astfel mai mult oxigen si substante nutritive. Exercitiile gimnasticii prenatale previn/combat durerile de spate, intaresc musculatura, cresc mobilitatea articulara, diminueaza durerile nasterii, previn aparitia edemurilor, a constipatiei si mentin o atitudine pozitiva a viitoarei mamici.

Gimnastica dupa nastere poate incepe la 2 – 4 saptamani dupa o nastere normala si la 6 saptamani dupa operatia de cezariana. Prin exercitiile specifice gimnasticii postnatale se va intari tonusul muscular afectat de sarcina, se vor ameliorarea durerile de spate cauzate de sarcina si de purtarea in brate a copilului si se va accelera metabolismul . Acestea ajuta foarte mult la reducerea depresiei instalata dupa nastere.

  Pilates pentru gravide  

Foarte recomandate in timpul sarcinii, sunt exercitiile Pilates. Acestea presupun exercitii fizice usoare, cu impact redus asupra organismului ce intaresc corpul si il ajuta sa fie mai flexibil, pregatindu-l pentru viitoarea nastere.

Exercitiile Pilates ajuta la imbunatatirea tonusului muscular si a circulatiei sanguine, intretin si imbunatatesc starea muschilor abdominali si ai celor ai bazinului pelvin.

  Recuperare dupa cezariana  

Recuperarea dupa cezariana prezinta o provocare pentru proaspetele mamici.

Beneficiile exercitiilor fizice recuperatorii dupa operatia de cezariana constau in: intarirea musculaturii din regiunea abdominala, imbunatatirea starii de spirit, recuperarea si refacerea mai usoara dupa nastere, revenirea mai rapida la forma fizica dinaintea sarcinii, cresterea energiei mamei pentru a face fata nevoilor bebelusului, reducerea considerabila a stresului si ameliorarea depresiei.

  Masaj prenatal  

Masajul prenatal raspunde nevoilor femeii insarcinate si schimbarilor care se produc in organismul acesteia. Marea majoritate a gravidelor resimt acut oboseala, durerile de spate, de umeri, cap, picioare umflate, retentie de apa dar si stari emotionale schimbatoare.

Prin masajul special efectuat gravidei se reduce anxietatea, se diminueaza durerea de spate si de picioare, se imbunatateste somnul, se reduce starea de balonare, se favorizeaza eliminarea toxinelor si se stimuleaza circulatia sanguina si implicit pe cea a bebelusului.

  Drenaj limfatic  

Drenajul limfatic manual realizat la femeia gravida ajuta la prevenirea umflarii picioarelor, bratelor si fetei. Prin acesta, intreg corpul se relaxeaza si somnul este imbunatatit.

Drenajul limfatic ajuta la circulatia sangelui si a limfei care este suprasolicitata in perioada sarcinii, imbunatateste elasticitatea, consistenta si mobilitatea pielii.

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.