Ghidul Serviciilor
Siemcrom Grup - Senzori De Temperatura, Senzori De Debit, Grupuri De Pompare, Bucuresti
inapoi la firma 232 vizite
Poza Aparatura de comutatie
Foto

Sigurantele din gamele 5SY.., 5SP.. permit montarea de contacte auxiliare.

Sigurantele din gama 5SJ.. nu permit montarea de contacte auxiliare.

Sigurante bipolare.

Sigurante tripolare

Întrerupatoare combinate automate + diferentiale 1P + N, curba C, 6 kA, 30 mA, tip AC.

Întreruptoare diferentiale 4P, 30 ÷ 300 mA, tip AC.

Disjunctorul asigura protectia unei instalatii împotriva suprasarcinilor (disjunctorul termic), scurtcircuitelor (disjunctorul electromagnetic), defectelor de izolatie, prin intermediul releelor termice si/sau electromagnetice încorporate. Pot îndeplini si functia de separare. Aceste aparate stabilesc, suporta si întrerup curenti normali si curenti de scurtcircuit, si sunt de obicei instalate la începutul unei instalatii electrice.

 

Pe scurt, într-o instalatie electrica, disjunctoarele au acelasi efect ca si sigurantele fuzibile, cu urmatoarele diferente:

- actionarea nu duce la distrugerea lor;

- în functie de tipul constructiv, pot supraveghea unul sau mai multi parametri;

- sunt mult mai eficiente decât sigurantele din punctul de vedere al protectiei omului;

- pot suporta un timp determinat o suprasarcina.

 

Principalele caracteristici ale unui disjunctor:

- tensiunea nominala;

- curentul nominal (curentul permanent);

- curentul de reglaj - curentul maxim suportat fara declansare;

- curentul de rupere (curent de functionare) - curentul care provoaca declansarea;

- capacitatea de rupere - cel mai mare curent de scurtcircuit pe care disjunctorul îl poate întrerupe, la o tensiune data;

- capacitatea de limitare - capacitatea disjunctorului de a nu lasa sa treaca decât un curent inferior celui de scurtcircuit;

- numarul de poli.

 

Tipuri de disjunctoare:

- Disjunctor cu releu termic -Principala utilizare: asigurarea protectiei conductoarelor unui circuit contra suprasarcinilor.

- Disjunctorul magnetic - Principala utilizare: protectia echipamentelor electrice contra defectelor (suprasarcina, scurtcircuit, lipsa tensiune,etc.).

- Disjunctor electromagnetic - Înglobeaza cele doua tipuri de disjunctoare amintite mai sus, magnetic pentru protectia la scurtcircuit, termic pentru protectia la suprasarcina.

- Disjunctorul diferential - Asigura protectia oamenilor contra contactului indirect; poate fi folosit ca protectie suplimentara a echipamentelor contra curentilor de fuga generati de un contact imperfect, de un defect de izolatie, etc.

Disjunctoarele pentru motoare asigura comanda locala si protectia motoarelor electrice trifazate. Au capacitate de rupere de pâna la 15 kA si curenti nominali între 0,16A si 32A, curentul putând fi reglabil.

 

Producatori: Siemens, Eaton (Moeller Electric), Schneider.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.