Ghidul Serviciilor
Stati Dent-Cabinet Stomatologic-Cluj Napoca
inapoi la firma 106 vizite
Poza Endodontie
Foto

Tratament endodontic Cluj – Salveaza-ti dintele de la extractie!

Tratamentul endodontic, cunoscut ca si tratament stomatologic efectuat pe canal este un tratament al dintelui care vizeaza eliminarea infectiei curente si protejarea dintelui de infectii ulterioare.

 

Cand un dinte este rupt sau este prevazut cu o cavitate profunda, bacteriile il pot invada provocand o infectie in interiorul sau. Daca este lasata netratata, infectia poate evolua catre un abces (puteti afla mai multe detalii citind  sectiunea rezectie apicala).  In cazul in care tesutul infectat nu este eliminat, poate aparea senzatia de durere urmata de catre procesul de inflamare.

 

Acest lucru nu poate afecta numai dintele implicat ci poate evolua catre mandibula si apoi catre alte parti din organism, ducand astfel la afectarea starii generale de sanatate. Fara un tratament adecvat de cele mai multe ori se ajunge in situatia in care este necesar ca dintele sa fie eliminat.

 

Dintii care necesita tratament endodontic nu sunt intotdeauna durerosi. Cu toate acestea, exista semne care sa-ti arate ca s-ar putea sa fie necesara realizarea unei obturatii de canal. Cateva exemple de astfel de semne sunt urmatoarele:

 

  • durerea severa de dinti;
  • durerea care apare in momentul mestecatului sau la aplicarea de presiune;
  • sensibilitate prelungita la caldura sau frig;
  • aparitia unor pete inchise la culoare pe suprafata dintilor;
  • senzatia de inflamare si sensibilitate la nivelul gingiei din apropiere.
  •  

    Ce se intampla in timpul tratamentului endodontic?

    Tratamentul de canal implica una sau mai multe vizite la cabinetul stomatologic din Cluj, pe parcursul carora medicul stomatolog va indeparta tesutul afectat. In urma eliminarii tesutului afectat, interiorul dintelui va fi curatat si sigilat. In cele din urma, dintele este umplut cu o substanta care are rol de restaurare dentara.

     

    In cazul in care dintele prezinta carii extinse, medicul stomatolog poate sugera introducerea unei coroane la nivelul acestuia, coroana care va avea rol de consolidare si de protectie a dintelui. Atata timp cat veti continua sa aveti grija de dintii si gingiile dumneavoastra prin intermediul unui periaj regulat, folosirea atei dentare si efectuarea de controale periodice, dintele restaurat va putea avea o viata indelungata prin eliminarea infectiei dentare in cadrul celui mai bun cabinet stomatologic din Cluj.

     

    Majoritatea dintilor pot fi salvati prin intermediul tratamentului endodontic in Cluj dar extractia dentara poate fi considerata necesara in urmatoarele situatii:

  • radacinile sunt grav afectate;
  • dintele nu prezinta suport osos adecvat;
  • dintele nu mai pot fi restaurat;
  • canalele dentare sunt inaccesibile.
  •  

    Tratamentul endodontic in Cluj este destinat sa ajute la salvarea de la extractie a dintelui dumneavoastra. Dintii lipsa va pot afecta capacitatea de a musca si de a mesteca si pot cauza probleme in cazul celorlalti dinti. Astfel de probleme pot conduce  ulterior la extractia lor si pot avea astfel un impact negativ asupra sanatatii dumneavoastra generale. Prin alegerea terapiei endodontice in Cluj, veti reusi sa va pastrati un zambet frumos si sanatos pentru anii care urmeaza.

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.