Cafea verde macinata 250gr Peru Cris Natur
Cafeaua noastra este cultivata in zona de El Palomar din Peru, zona in care sunt indeplinite toate condițiile pentru a produce o cafea de o calitate excelentă. Aceasta este o zona de altitudine ridicata, intre 1400 si 1900 m, ceea ce da o aromă deosebit de plăcut boabelor. Plantațiile cresc în umbra copacilor mari, evitând razele arzătoare ale soarelui ceea ce faca ca fructele sa se dezvolte si sa se maturizeze natural. Radacinile asigura conservarea solului, prevenirea eroziunii; partea aeriană a cafelei reprezinta habitatul animalelor faunei din zona(maimuțe, păsări), respectându-se astfel mediul înconjurător. Frunzele care cad ofera materie organică pentru cafea, producând un strat gros de humus, esențial pentru creșterea plantelor, evitând costurile suplimentare de îngrășăminte intrucat resursele agricultorilor sunt limitate. Cafea este produsă de C.A.F.E. (Coopérative Agricole de Fruits Ecologiques) Sanchirio Palomar. Tot procesul de cultivare si recoltare este atent supravegheat si este certificat de Naturland Asociația din Germania și Elveția control OMI. Cafeaua se poate consuma prajita sau neprajita. Boabele de cafea verde sunt boabele de cafea care nu au fost încă prăjite. Procesul de prajire a boabelor de cafea reduce cantitatea de acid clorogenic . Prin urmare, boabe de cafea verde au un nivel mai ridicat de acid clorogenic, comparativ cu, boabe de cafea prăjită. Boabele neprajite de cafea detoxifiaza, slabesc si protejeaza de cancer Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita sau procesata. Are gust de cafea, dar aroma e mult mai intensa. In plus, dupa prajire, isi pastreaza intacte proprietatile terapeutice. Putem praji acasa boabele verzi, 10-15 minute, in cuptor. Fara adaos de substante chimice, cafeaua rezultata nu va mai fi toxica. Acest tip de cafea este net superior celui clasic, efectele curative fiind mai evidente. Astfel, o ceasca de cafea verde va furniza organismului o cantitate impresionanta de antioxidanti, va lupta cu celulita si va blinda organismul cu un scut anticancer. Antioxidant de top Cafeaua verde contine cantitati importante de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si previn cancerul. Regleaza metabolismul, ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite si actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala. Reducand stresul oxidativ cu 12%-16%, datorita principalilor antioxidanti numiti polifenoli, se franeaza procesul de distrugere a celulelor si, implicit, imbatranirea este amanata. O cana de cafea verde furnizeaza aproximativ 400 mg de antioxidanti, din care 160mg sunt polifenoli. Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei din ceaiul verde, iar spre deosebire de cafeaua prajita, consumul de cafea verde nu are efecte negative. Astfel, cei care consuma cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie. Insa nu trebuie sa bem cantitati exagerate, deoarece bobul verde contine, totusi, cofeina, si inca in stare pura. Cafeaua verde contine procente mari de acid clorogenic, cu rol in neutralizarea radicalilor liberi care ataca structura sistemului celular. Este astfel utila in tratarea cancerului. Contine si acid cafeic, care actioneaza ca un tonic general. Consumul de cafea verde este echivalentul unei cure de detoxifiere. Ingredient anticelulitic Despre cafeaua verde se mai stie ca diminueaza riscul de diabet, ajuta la depurarea ficatului si creste eficienta medicamentelor. Dar cel mai cunoscut efect al cafelei verzi este acela de a-i ajuta pe cei care tin regim de slabit. Datorita continutului ridicat de acid clorogenic, se accelereaza metabolismul si aportul de glucoza este inhibat. Acelasi acid reduce si absorbtia zaharului in organism. 10 grame de cafea consumate inaintea principalelor mese ale zilei duc la reducerea grasimilor din corp. Pentru rezultate bune, sunt recomandate doua cani de cafea verde pe zi, de preferat in prima parte a zilei. Suplimentele pe baza de cafea verde sunt o sursa bogata de fibre si tin kilogramele in friu, reducand pofta de mancare. Extractul din cafea verde intra in compozitia cremelor anticelulitice. Masajul cu o astfel de crema diminueaza depozitele de tesut adipos, pielea devine mai ferma, microcirculatia e mai intensa. Uleiul de cafea verde s-a dovedit a fi un antioxidant puternic si este extrem de popular printre cosmeticele anticelulitice. Este un ulei bogat in fitosteroli, care ajuta la retinerea hidratarii si o absorbtie rapida. Masajul cu acest ulei ataca depozitele de grasime si intinereste epiderma.