Ghidul Serviciilor
Livsim Policom Studii Geotehnice Si Hidrogeologice Prahova
inapoi la firma 81 vizite
Poza Studii geotehnice
Foto

Studiile geotehnice pentru proiectul de autorizare de construire (PAC) sunt cea mai intâlnită formă de documentaţii geotehnice. Iar acest lucru se întâmplă, pentru că, precum spuneam şi pe prima pagină a site-ului, studiile geotehnice sunt obligatorii prin legea 50 din 1991 referitoare la executarea lucrărilor de construcţii. Studiul geotehnic face parte din proiectul tehnic si este prezentat în anexă la proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (PAC).

    Dacă până acum am aflat cum depind preţurile studiilor geotehnice dar şi că locaţia nu are importanţă (putem face studii geotehnice in Braşov, Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Constanţa, Bucureşti sau oricare altă localitate din ţară), în rândurile care urmează vom detalia în ce constă un studiu geotehnic. Etapele de realizare a acestuia le-am enumerat deja, însă acum vom prezenta cele mai importante două etape ale unui studiu geotehnic:

1.1       Faza de teren a studiilor geotehnice

Prin cartarea geologico-tehnica (efectuarea de foraje geotehnice, dezveliri la calcan) a zonei amplasamentului, pe planurile existente se transpun date referitoare la:

Datele stratigrafice şi tectonice din studiul geotehnic se obţin prin:

În cazul amplasamentelor în care fundamentul geologic este situat la adâncimi mai mari decât zona de influenţă a construcţiei proiectate, se apreciază, de la caz la caz, oportunitatea cercetărilor referitoare la litostratigrafie, tectonica şi altele similare cu implicaţii directe asupra calităţii studiilor geotehnice.

Fenomenele fizico-geologice, ce pot fi prezente în studii geotehnice, se identifică prin observaţii şi cu ajutorul planului de situaţie, delimitându-se:

  Elementele morfometrice (pante, denivelari) şi geomorfologice (camp, terase, versanti, lunci, conuri de dejecţie) se determină şi se delimiteaza pe planuri de situaţie, în corelare cu situaţia geologică observată în deschideri.

1.2.      Redactarea studiilor geotehnice

Etapa constă în prezentarea informaţiilor obţinute în etapele precedente ale studiului geotehnic şi va cuprinde:

a) date generale:

b) incadrarea prealabilă a lucrării într-o anumită categorie geotehnică;

c) sinteza informaţiilor esenţiale ale studiului geotehnic,  obţinute din investigarea terenului de fundare:

Precum se poate vedea, studiul geo cuprinde foarte multe informaţii, foarte dependente de condiţiile locale din teren. De aceea, trebui din nou să subliniem importanţa studiului geotehnic şi tratarea acestuia cu cea mai mare importanţă. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre studiile geotehnice, preţ, durată sau alte detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.