Ghidul Serviciilor
Clinica De Oftalmologie Mrini Eye Hospital- Constanta
inapoi la firma 164 vizite
Poza Reducere dioptrii
Foto

Viciile de refractie

Imaginea se formeaza pe retina intr-un anumit loc. In momentul in care aceasta se formeaza in fata sau in spatele retinei, atunci spunem ca vorbim despre vicii de refractie. Printre viciile de refractie se numara miopia, hipermetropia si astigmatismul. Prezbiopia este un caz mai special, intrucat nu este un viciu de refractie cauzat de o forma anormala a globului ocular, ci de imbatranirea cristalinului, lentila naturala a ochiului. Mare parte din populatia lumii sufera de un viciu de refractie, tocmai de aceea un consult de rutina la medicul oftalmolog ne poate da siguranta ca ochii nostri sunt sanatosi, iar daca exista totusi o problema o vom putea rezolva inainte ca ea sa se agraveze. Viciile de refractie nu se trateaza, ele pot fi corectate prin purtarea de ochelari de vedere sau lentile de contact. Chirurgia refractiva reprezinta o alternativa eficienta de corectare a viciilor de refractie. Operatia de reducere de dioptrii cu laser este o metoda revolutionara si extrem de solicitata in zilele noastre de corectare a viciilor de refractie pentru ca le ofera pacientilor sansa de a scapa de dependenta de ochelarii de vedere.

MIOPIA Sufera de miopie persoanele care nu disting clar obiectele aflate la distanta. In acest caz, specialistii spun ca imaginea se formeaza in fata retinei, iar globul ocular are o forma alungita sau corneea este prea curbata. Miopia nu se trateaza insa poate fi corectata prin purtarea de ochelari. Exista si optiunea chirurgicala, prin reducerea de dioptrii cu laser sau implantul de cristalin in scop refractiv.

HIPERMETROPIA Spre deosebire de miopie, pacientii diagnosticati cu hipermetropie nu pot vedea clar obiectele aflate in apropiere. In cazul acestora avem de-a face cu un glob ocular turtit sau cu o cornee ce are un grad mic de curbura. Ochelarii cu dioptrii pe “+” sunt o solutie, dar cea mai buna metoda de a avea o vedere perfecta este reducerea de dioptrii cu laser.

ASTIGMATISMUL Astigmatismul este un viciu de refractie care apare atunci cand corneea are o suprafata neregulata. Din aceasta cauza lumina este raspandita in mai multe puncte pe retina, iar informatia ajunge eronat catre creier. Vederea este incetosata si distorsionata sau dublata. Astigmatismul afecteaza atat vederea de aproape, cat si  pe cea la departare si poate aparea in combinatie cu hipermetropia sau miopia.

PREZBIOPIA In cazul prezbiopiei nu vorbim despre o forma anormala a globului ocular. Aceasta apare odata cu inaintarea in varsta din cauza pierderii elasticitatii cristalinului. Pacientii diagnosticati cu prezbiopie au probleme cu vederea de aproape. Asa ca ei vor observa ca scrisul, cititul sau lucrul la calculator devin dificile. Le este recomadata purtarea ochelarilor sau un implant de cristalin.

Chirurgie Refractiva Simti cum ochelarii devin de multe ori apasatori, iti lasă urme pe fata atunci cand ii dai jos sau pur si simplu se aburesc la orice schimbare brusca de temperatura. Nici cu lentilele de contact nu este mai bine pentru ca necesita o ingrijire speciala, în caz contrar te poti alege cu o infectie. Peste toate acestea vine însa cea mai importanta problema, dioptria ce poate creste uneori galopant, alteori, în cazul celor mai norocosi, mai lent. Exista insa o rezolvare extrem de simpla si eficienta: operatia refractiva prin care scapi de ochelari sau de lentilele de contact prin reducerea de dioptrii. Mrini Eye Hospital dispune de tehnici moderne pentru realizarea interventiilor de chirurgie refractiva, printre care si reducerea de dioptrii cu laser.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.