Ghidul Serviciilor
Gea Denta Clinic-Clinica Dentara- Doicesti
inapoi la firma 156 vizite
Poza Fatete dentare
Foto
Foto

Fatetele dentare sunt realizate din diverse tipuri de materiale, obtinute computerizat si ce ofera un zambet perfect, acoperind dintii imperfecti, cu denivelari sau pete. Cum se aplica fatetele pe dinti ?

Dintii sunt preparati minimal pentru fatete, permitand adaugarea ulterioara a acestora prin cimentare. Fatetele sunt subtiri precum lentilele de contact, necesitand in mod obisnuit o reducere dentara de 0.5mm –  1.0mm. Daca se doreste o schimbare drastica, poate fi necesara o slefuire de 1.0mm -2.0mm. Va fi realizata o matrice a dintilor ce va ajuta la modelarea ulterioara a fatelelor. Vor fi pozitionate fatetele temporare si purtate pana cand fatetele permanente vor fi gata. In timpul purtarii fatetelor temporare, consultati-va cu medicul dentist in legatura cu orice modificari sau schimbari pe care ati dori sa le faceti, in ceea ce priveste forma sau dimensiunea. Aceste schimbari se vor transmite in fatelele permanente, astfel incat o buna comunicare intre dumneavoastra si mediul dentist este foarte importanta in dobandirea noului zambet. 

Medicul dentist va verifica adaptarea fatetelor pentru o imbinare perfecta si va studia nuanta/culoarea dorita. Culoarea nu poate fi modificata dupa ce fatetele au aderat la suprafata dintilor d-vs. Dintele este apoi curatat cu substante chimicale pentru a creste in rezistenta si aderenta. In momentul in care adezivul patrunde intre fateta si dinte, un fascicul de lumina va fi utilizat pentru a intari adezivul/cimentul.

Cat costa fatetele dentare ?

Fatetele dentare costa intre 300 – 600 Euro per dinte si necesita doua vizite la medicul dentist la o saptamana sau doua distanta. Fatetele dentare din ceramica ofera o longevitate mai mare decat cele de compozit.

Cum selectati culoarea potrivita pentru fatete dentare ceramice ?

In momentul in care luati in considerare fatetele dentare, o intrebare comuna se refera la cat de albe ar trebui sa fie acestea. Acestea trebuie sa se incadreze cat mai bine intre dintii naturali exitenti. In cazul in care luati in calcul sa faceti albire dentara pentru a obtine o nuanta mai deschisa a lucrarilor, trebuie sa stiti ca fatetele nu se vor modifica coloristic, in timp ce dintii naturali se mai pot inchide fata de nuantele obtinute initial. Din acest motiv, este necesara reluarea procedurii de albire. Medicul dentist va putea realiza fatetele dupa acea culoare. Dintii nu sunt desigur monocromatici, deci in mod tipic se foloseste mai mult de o culoare pentru crearea unui aspect foarte natural. Aceasta variatie de culori este critica in a evita dinti care pot arata fals sau artificial.

Avantaje fatete dentare:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.