Ghidul Serviciilor
Rodenta-Clinica Dentare- Oradea
inapoi la firma 125 vizite
Poza Chirurgie dentara
Foto

După cum sugerează şi denumirea, extracţia dentară înseamnă îndepărtarea unui dinte din cavitatea bucală.

Extracţiile sunt practicate într-o largă varietate de situaţii: mobilitatea dintelui, distrucţie masivă, fractură etc.

În clinica noastră vi se asigură o anestezie de cea mai bună calitate şi o medicaţie postoperatorie adecvată, astfel încât dumneavoastră să nu aveţi dureri şi neplăceri.

Extracţia dentară, sau uneori chiar gândul la procedură extracţiei unui dinte poate determina o teamă cel mai adesea nejustificată. Dacă veţi întelege principiile şi tehnicile care stau la baza procedurii extracţiei dentare, veţi descoperi că procedeul unei extracţii dentare este cel mai adesea o banalitate.

Iată pe scurt care sunt principiile extracţiei dentare:

Înainte de orice extracţie se practică anestezia de cea mai bună calitate. În acest scop se folosesc anestezice moderne de la firme de renume precum şi seringi cu ace atraumatice pentru un confort maxim, totul precedat de aplicarea unui anestezic local.

Dintele are o rădăcină care este situată în os. Spaţiul în care este situată rădăcină poartă denumirea de alveolă. Rădăcină dintelui este susţinută în os de un ligament special. Prin extracţia dintelui are loc de fapt secţionarea acestui ligament şi lărgirea alveolei dentare. În acest scop se folosesc diverse instrumente specifice fiecărui dinte. Ultima fază este îndepărtarea dintelui din alveolă.

În cursul extracţiei dentare veţi simţi o senzaţie de presiune pe care o exercită medicul asupra dintelui, fără să simţiţi o durere vie.

După extracţia dintelui veţi primi instrucţiuni referitor la ce trebuie şi ce nu trebuie să faceţi atât în primele 24 de ore cât si în următoarele 7 zile după extracţie. Vă rugăm să reţineţi că vindecarea postextractională depinde în mare măsură de respectarea acestor indicaţii.

Atenţie În unele situatii, extracţiile dentare trebuie amânate temporar datorită apariţiei unor conjuncturi nefavorabile pentru realizarea intervenţiei:

Pătrunderea infecţiei în sistemul osos de susţinere al dintelui. În acest caz infecţiile nu permit anesteziei dentare să îşi facă efectul corespunzător. Este necesară administrarea unui tratament cu antibiotice.

Pacientul consumă medicaţii ce fluidifică sângele. Este necesară întreruperea unor astfel de tratamente înainte de programarea extracţiei.

Pacienţii care au fost supuşi următoarelor intervenţii în ultimele sase luni: înlocuirea valvei cardiace, operaţie pe cord deschis, înlocuire de articulaţie protetică, fixarea unei anastomoze. În aceste cazuri este necesară administrarea de antibiotice cu cel puţin o zi înaintea efectuării extracţiei pentru a reduce riscul unei infecţii bacteriene.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.