Ghidul Serviciilor
Rodenta-Clinica Dentare- Oradea
inapoi la firma 125 vizite
Poza Endodontie
Foto

Ce este un tratament de canal? Tratamentul de canal este una dintre procedurile stomatologice cele mai frecvent efectuate . Această modalitate de tratament poate salva dintele natural și exclude necesitatea înlocuirii sale cu implant sau punte dentară.

Cum se face un tratament de canal? În interiorul fiecărui dinte există un spaţiu mic numit "pulpa dentară", de obicei știut ca "nervul dintelui". Pulpa este o colecţie de vase de sânge și fibre nervoase fine, care contribuie la formarea dintelui. Cariile dentare profunde , traumatismele, fisurile sau procedurile dentare repetate pot deteriora pulpa. Simptome de inflamaţie pulpară sunt dureri apărute la rece sau cald, alteori pot fi spontane. În cazul în care pulpa este infectată poate să apară edem sau formarea unei colecţii de puroi în dreptul dintelui.

Atunci când dintele este diagnosticat cu o afecţiune pulpară , tratamentul de canal este unicul mijloc de a salva dintele natural. Procedura nu presupune nici un fel de durere, în prima etapă dintele este anesteziat și nu o să simtiţi nici un fel de discomfort pe durata tratamentului. Următorul pas e izolarea dintelui cu digă, reprezentată de o folie de cauciuc care impiedică contaminarea dintelui cu salivă. O deschidere mică se face în partea coroană a dintelui care permite accesul direct în spaţiul pulpar . Canalele radiculare sunt apoi curăţate și lărgite cu ajutorul instrumentelor de canal. Spaţiul pulpar este apoi spălat frecvent cu mai multe dezinfectante și medicamente pentru a elimina bacteriile .În ultima etapă canalele sunt sigilate cu o obturaţie radiculară permanentă.

În cele mai multe situaţii întregul tratament de canal poate fi realizat într- o singură vizită. Anumiţi dinţi pot să necesite două sedinţe de tratament. Când se va face consultaţia veţi fi informat cu numărul de sedinţe necesare finalizării tratamentului de canal. Rata de succes a tratamentelor de canal este foarte ridicată, de pâna la 95%.

Ce se întâmplă după tratament? Dintele este revizuit la douăsprezece luni după terminarea tratamentului pentru a monitoriza progresele înregistrate de vindecare . Anumiti dinţi la care s-a efectuat tratamentul de canal pot necesita a fi acoperiţi cu o coroană pentru a preveni fracturarea lor.

Ce este medicul endodont și ce face el? Endodontul este un medic stomatolog care se specializează în menţinerea dinţilor pe arcadă prin tratament endodontic, procedură care implică ţesutul moale din interiorul dintilor, numit pulpa dentară. Endodonţia este un cuvânt de provenienţă greacă:"endo" înseamnă interior și "odont" în traducere dinte. Toţi stomatologii sunt instruiţi în diagnosticul și tratamentul endodontic, cu toate acestea, unii dinţi pot fi deosebit de dificil de diagnosticat și tratat. De aceea, uneori aceste tratamente sunt necesare a fi realizate de către un medic specialist endodont.

În plus faţă de facultate, un medic endodont se specializează pe o durata de 3 ani de zile în acest tip de tratamente. El studiază tehnicile și procedurile în profunzime, pentru diagnosticul și tratamentul cazurilor mai dificile. Din acest motiv, mulţi medici stomatologi aleg să trimită pacienţii lor care prezintă cazuri dificile pentru a fi trataţi de un medic specialist endodont.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.