Ghidul Serviciilor
Rodenta-Clinica Dentare- Oradea
inapoi la firma 125 vizite
Poza Implantologie
Foto

Implantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinţii lipsă sau grav deterioraţi. Pe implanturi se pot obţine restaurări funcţionale şi durabile.

Deşi există mai multe variante de tratamente pentru înlocuirea dinţilor lipsă, implantul dentar este o soluţie care oferă o senzaţie naturală, prin care pacienţii redobândesc funcţiile pierdute ale dinţilor(masicaţia, fonaţia) şi asigură un zâmbet frumos. În schimb costurile sunt mai mari decât la o lucrare metalo-ceramică tradiţională.

Implantul dentar are aceeaşi funcţie ca rădăcina unui dinte natural. El oferă sprijin pentru un nou dinte. Primul pas este desigur inserarea implantului. Acesta este conceput pentru a imita structura rădăcinii dinţilor naturali. Implanturile pot fi aşezate astfel încât să ofere un support stabil şi sigur pentru dinţii înlocuitori.

ProceduraIntervenţia se realizează sub anestezie locală. Medicul de specialitate realizează o incizie în gingie pentru a expune zona unde va introduce implantul. Cu ajutorul unei truse speciale se forează în os un tunel de aceeaşi formă şi dimensiune cu a implantului. Peste implant se fixează un şurub etanş.

În anumite situaţii, suportul osos în care trebuie introdus implantul dentar poate să fie insuficient sau de proastă calitate. În astfel de situaţii putem efectua intervenţii chirurgicale speciale care pregătesc osul pentru aplicarea implantului. Vorbim de o procedură numită augmentare osoasă.

Augmentarea osoasă se poate face în funcţie de caz în timpul intervenţiei chirurgicale de inserarea implanturilor sau separat. Medicul implantolog va alege tipul de os necesar augmentării şi dacă e nevoie va utiliza o membrană biologică cu care va acoperi transplantul osos.

La finalul procedurii se închide gingia şi se suturează (implantul este acoperit de gingie). Aceasta manoperă de inserţie a unui implant, durează între 15-30 min, în functie de poziţia implantului şi complexitatea cazului.

După inserarea implantului dentar se va aştepta o perioadă de 3 - 6 luni, denumită şi perioada de osteointegrare. In această perioadă se va depune ţesut osos în jurul filetelor implantului, pentru a se stabiliza foarte bine în interiorul osului. După perioada de osteointegrare, pacientul se prezintă din nou la medicul de specialitate pentru a începe procedura de încărcare (protezare/realizarea coroanei dentare finale).

Printr-o mică incizie se descoperă implantul, se pune şurubul de vindecare, care se menţine 2-5 săptămâni, ca să obţinem modelarea gingiei. Etapa următoare este luarea amprentei cu bont de transfer pentru lucrare. Se realizează bontul protetic peste care va veni lucrarea definitivă. Fixarea acestei lucrări va fi prin cimentare sau prin înşurubare.

Sunt situaţii clinice, mai ales în zona frontală, când se realizează bonturi şi coroane provizorii, în acest caz cu încărcare imediată.

Implantul dentar are avantajul de a nu sacrifice integritatea dinţilor învecinaţi, cum se întâmplă în cazul punţilor dentare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.