Ghidul Serviciilor
Swiss Dental-Stomatologie-Buzau
inapoi la firma 102 vizite
Poza Fatete dentare
Foto

Fatele dentare reprezinta o structura artificiala, confectionate din diferite materiale, precum portelanul, sau compozit, care se aplica pe suprafata dintilor, din motive estetice sau medicale, creand cel mai admirabil si extravagant zambet. Fatetarea dentara reprezinta o procedura stomatologica restaurativa, care imbunatateste forma, pozitia, aspectul si culoarea dintilor, redand in final un zambet perfect aliniat. Procedura nu este dureroasa si este cea mai de succes metoda din ultimul deceniu pentru a reda un zambet perfect. Fatetele dentare sunt utilizate pentru rezolvarea unei game varii de probleme cum ar fi inchiderea spatiilor interdentare, eroziuni ale smaltului produse de alimentele acide, amelogeneza imperfecta, hipoplazii ale smaltului, sau obturatii mari inestetice pe dintii anteriori.

Exista 2 tipuri de fatete dentare, cele din portelan sau ceramica si cele din compozit.Fatetele din portelan au o calitate superioara fata de fatetele din compozit, portelanul fiind un material translucent, cu rezistenta si durabilitate sporite, redand aspectul natural al dintilor. Insa, fatetele din compozit, au avantajul ca pot fi realizate direct in cabinet, nefiind necesare mai multe vizite la medicul stomatolog.

Obiectivul realizarii fatetelor dentare din ceramica este acela de a oferi pacientului restaurari care sa se integreze perfect in fizionomia acestuia, nevoilor estetice, sa fie in armonie cu gingia, cu buzele, si sa pastreze vitalitatea dintilor cat mai mult timp.

Prin realizarea fatetelor dentare (veneers) se pot rezolva coloratii extrinseci, coloratii puternice precum cele date de tratamentul cu tetraciclina, defecte de forma sau structura, fisuri, fracturi superficiale, defecte usoare de aliniere a dintilor si spatieri (treme si diasteme), numite popular strungarete.

 

Va prezentam cateva motive pentru care poti alege varianta tratamentului cu ajutorul fatetelor dentare:

Procedura

Pregatirea dintilor pentru fatete inseamna indepartarea unui strat foarte subtire de smalt de pe suprafata dintilor, o procedura non-invaziva, nedureroasa, iar ulterior luarea unei amprente in scopul realizarii fatetelor. Ulterior, fatetele sunt adaptate si cimentate pe dintii respectivi, conferind pacientului un zambet placut si de lunga durata.

Slefuirea marginii incizale. Reducerea marginii incizale in mod ideal trebuie sa asigure o grosime de 1 mm ceramicii. Spre deosebire de fatetele directe, care depind de indemanarea clinicianului, fatetele indirecte sunt confectionate de catre un tehnician dentar, iar daptarea lor pe dinte se face cu usurinta, prin cimentare.

Metoda de confectionare a fatetei fiind indirecta, in prima sedinta se prepara dintele si se amprenteaza, iar in cea dea doua sedinta se fixeaza si finiseaza.

Fatelele de ceramica (portelan) creeaza un aspect firesc al danturii, natural, datorita absentei metalului, oferind o translucenta foarte apropiata de cea a dintilor naturali. Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila, motiv pentru care dintii cu fatete dentare nu-si vor schimba niciodata culoarea si stralucirea conferite de ceramica.

Avantaje

Asadar, fatetele dentare ceramice reprezinta o solutie inovatoare si eficienta in tratarea diverselor problemelor dentare, garantand pacientului un zambet perfect, aliniat, natural.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.