Ghidul Serviciilor
Swiss Dental-Stomatologie-Buzau
inapoi la firma 101 vizite
Poza Implant dentar
Foto

Implantul dentar este o piesa din titan, adesea sub forma unui surub care are rolul de a inlocui radacina unui dinte natural lipsa, in cavitatea orala.

Implanturile dentare reprezinta cea mai buna solutie de tratament pentru lipsa dintilor de pe arcadele dentare. Scopul nostru este de a imbunatati calitatea vietii pacientilor, oferindu-le o solutie de tratament rapida, de lunga durata, eficienta si cu o rata de succes de peste 95%. Implantul dentar, cunoscut si sub numele de implant endoosos, sau implant de fixare, reprezinta o componenta chirurgicala care interefereaza cu osul celor doua maxilare, cu scopul de a sprijini viitoarele lucrari protetice, ancorate ulterior pe implanturile dentare. Baza acestei interventii chirurgicale este data de procesul biologic numit Osteointegrare, in care, materialele din care sunt confectionate implanturile dentare, precum titaniul, formeaza o legatura intima cu osul alveolar, inlocuind practic radacina naturala a dintelui.

Procedura fara durere. Frica de implant sau frica de dentist inseamna frica de durere, pe care majoritatea dintre noi o avem, motiv pentru care amanam vizitele la stomatolog. In clinica noastra, Swiss Dental, aceasta manopera se executa fara durere, iar timpul necesar inserarii unui implant este de aproximativ 30 de minute.

Procedura

Interventia de introducere a implantului endoosos este chirurgicala; ulterior, o perioada de cateva luni, 3-6 luni se asteapta integrarea implantului in os, iar in final acesta se poate proteza printr-o coroana. Inserarea implantului, ca si interventie chirurgicala, nu presupune riscuri mari pentru pacient. Se realizeaza sub anestezie locala, astfel ca procedura nu este deloc dureroasa pentru pacient. Dupa interventie, zona supusa acestei interventii chirurgicale se poate edematia (umfla), iar micile dureri care pot aparea, cedeaza de cele mai multe ori la administrarea analgezicelor uzuale.

Dupa inserarea implantului dentar in os (surubul intraosos), acesta ramane acoperit de gingie timp de 3-6 luni, pe perioada vindecarii, atat a osului cat si a gingiei. Protezarea imediata pe implanturi realizata in cabinetul stomatologic este indicata numai in cazul in care implantul este situat intr-o zona anterioara, datorita cerintelor estetice, in schimb, pentru celelalte cazuri exista mai multe posibilitati de protezare provizorie, in functie de particularitatea cazului.

Uneori este necesara realizarea unei aditii osoase (cand osul este insuficient), pentru aceasta procedura se utilizeaza bio-os, os mineral si membrane de colagen, toate de cea mai buna calitate si biocompatibile cu organismul nostru. Aceeasi manopera o folosim si pentru sinus lift, adica ridicarea sinusului maxilar, cand dimensiunea verticala a osului nu este suficienta.

Recuperarea dupa inserarea implantului este in general foarte rapida,cateva zile, nu necesita internare, procedura avand loc sub anestezie locala, chiar in cabinetul de stomatologie, de catre medicul chirurg, specializat in implantologie. In zilele urmatoare se pot lua analgezice si antiinflamatoare pe cale orala, pentru a controla foarte usor vindecarea, sau in cazul apare o usoara durere.

 

Dupa plasarea implantului dentar pot aparea mai multe simptome:

Toti pacientii supusi interventiilor chirurgicale de inserare a implantului in clinica noastra sunt vazuti obligatoriu a doua zi (sau chiar in aceeasi zi daca este cazul) de catre medicul dentist.

 

Indicatiile post implant sunt urmatoarele:

 

Principalele motive pentru alegerea unui implant dentar:

Implantul dentar reproduce functia naturala si aspectul estetic al dintilor naturali si este una dintre cele mai sigure forme de tratament stomatologic la ora actuala. In concluzie, pacientii cu implanturi dentare pot zambi cu incredere iar acest lucru se reflecta pozitiv in psihicul si in comportamentul lor, in viata lor sociala.

Toti pacientii care au o stare generala de sanatate buna pot beneficia de tratamentul prin implant dentar.

Avantaje

Dictie: dintii fixati pe implanturi confera claritate vorbirii si un ton relaxat.

Masticatie: implanturile restaureaza masticatia la acelasi nivel cu cea a dintilor naturali.

Osteointegrare: implantul dentar va proteja osul in care este integrat, redandu-i functionalitatea la un nivel superior.

Estetica: implanturile dentare se simt si arata ca dintii naturali.

Protectie: impiedica resorbtia osului si a gingiei care apare frecvent in cazul puntilor dentare sau a protezelor mobilizabile.

Confort: coroana pe implant functioneaza similar unui dinte natural, fiind stabile si confortabile. Astfel se elimina problemele protezelor dentare, si anume: adaptarea, iritarea gingiei sau durerea.

Preventie: implantul dentar previne resorbtia osoasa,care apare in urma pierderii dintilor, datorita lipsei fortelor ocluzale, cauzand deformarea structurii osoase si implicit a arhitecturii faciale.

Garantie: rata de succes a implanturilor dentare este foarte mare, fiind considerate o optiune excelenta pentru inlocuirea dintilor.

Se evita astfel slefuirea dintilor vecini, sanatosi, adica salvarea lor, permitand ca stilul de viata al pacientului sa fie cat mai aproape de natural si estetic.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.