Ghidul Serviciilor
Swiss Dental-Stomatologie-Buzau
inapoi la firma 101 vizite
Poza Tratamente dentare canal
Foto

Ce reprezinta tratamentul de canal si in ce situatii este indicat?

Un tratament de canal, numit si tratament endodontic, reprezinta indepartarea nervului dentar si a pulpei dentare, curatarea peretilor cavitatii rezultate si umplerea spatiului ramas cu matariale biocompatibile si rezistenta sporita.In situatiile in care pulpa dentara este lezata, sau necrozata datorita unei carii sau a unei infectii la nivelul dintelui, se recurge la aceasta procedura stomatologica, de indepartare a pulpei necrozate si a nervului, urmand sigilarea canalelor cu materialele de obturatie alese de medicul stomatolog.

Tehnica de lucru

Interventia se realizeaza sub anestezie, deci nu este dureroasa, tratamentul de canal fiind efectuat sub control microscopic, indepartarea nervului realizandu-se intr-o singura sedinta. Efectuarea unei radiografii dentare care sa confirme in permanenta diagnosticul si eficacitatea tratamentului. Dupa prepararea canalelor radiculare, se realizeaza obturatia acestora, cu rolul de a preveni patrunderea bacteriilor din cavitatea orala. Materialele utilizate pot fi semisolide (gutaperca), paste sau cimenturi pe baza de oxid de zinc, rasini, sau cimenturi ce includ si substante medicamentoase.

Cat dureaza

Depinde de afectiunea dintelui respectiv. Daca este vorba de o inflamatie la nivelul pulpei dentare si a canalului radicular, atunci tratamentul de canal se efectueaza intr-o singura sedinta, inclusiv obturarea etansa a canalelor radicular. In cazurile mai complicate, infectii la nivelul canalelor radiculare sau chiar a osului maxilar, tratamentul se va face in mai multe sedinte, fiind nevoie de aplicarea unor pansamente antiseptice, obturatia de canal fiind finalizata intr-o alta sedinta, dupa ce dintele este vindecat.

Cum va arata dintele dupa tratament

In trecut, dintii tratati endodotic se inchidau la culoare dupa o perioada de timp. Astazi, datorita tehnicilor moderne acest lucru se intampla foarte rar. In caz ca apare o coloratie, exista tehnici de albire intracoronara, care vor reda aspectul natural al dintelui.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.