Ghidul Serviciilor
Dental House- Cabinet Stomatologie- Pitesti
inapoi la firma 120 vizite
Poza Estetica dentara
Foto

Daca vreti sa va deschideti culoarea dintilor cu cateva tonuri si sa transformati aspectul tern al danturii dumneavoastra intr-un zambet stralucitor, albirea dentara este procedura la care va sfatuim sa apelati. Pentru ca este simplu si inofensiv, tratamentul de albire este recomandabil oricui, cu conditia sa fie realizat sub atenta supraveghere a unui specialist, fie ca alegi albirea dentara in cabinet sau sistemele de albit pentru acasa.

1)      Albirea profesionala la cabinet.

O sedinta dureaza 60 de minute, timp in care se obtine o deschidere a culorii cu pana la 8 tonuri. Procesul este deosebit de sigur, rapid si eficient, si consta in utilizarea unui gel de albire pe baza de peroxid de hidrogen in diferite concentratii (in functie de nuanta dintilor dumneavoastra si de rezultatul dorit) si a unei lampi de albire.

2)      Sistemele de albit pentru acasa.

La indicatia medicului dentist, puteti folosi un set de gutiere transparente realizate dupa modelul dumneavoastra dentar, care au un rezervor pentru gelul de albire. Concentratia gelului fiind mai slaba, trebuie sa le purtati pentru mai multe nopti consecutive pentru a obtine nuanta dorita.

 

INTREBARI SI RASPUNSURI

Cat de eficienta este albirea dentara?

Procedeul este eficient in masura in care este efectuat corect si toti pasii sunt respectati. Dintii care urmeaza sa fie albiti in scop cosmetic trebuie sa fie sanatosi, fara fisuri, fracturi, displazii de smalt sau carii. De asemenea, efectul va fi alterat de eventualele obturatii sau lucrari protetice deoarece acestea nu isi modifica nuanta in urma albirii, fiind in consecinta nevoie de inlocuirea lor ulterioara.

Cat dureaza efectul albirii?

Efectul dureaza de regula intre 2 si 3 ani dar poate fi prelungit cu ajutorul unei igiene deosebite a dintilor: folosirea unei paste de dinti de intretinere si evitarea consumului de alimente sau substante care coloreaza dintii (cafea, ceai verde sau negru, vin rosu, curry, etc.)

Ce trebuie sa fac inainte si dupa albire?

Un control stomatologic si o sedinta de igienizare care curata tartrul si petele depuse pe dinti sunt vitale inainte de albire, pentru a pregati „terenul” si a-i permite gelului sa actioneze pe toata suprafata dentara. Dupa albire, va recomandam sa evitati consumarea de alimente ce pot colora dintii. Renuntarea la fumat este de asemenea indicata, atat in aceasta perioada, cat si pe termen lung.

Albirea dentara poate prezenta si efecte secundare?

Da, dar doar in masura in care nu este efectuata corect.  Pentru o perioada scurta de timp, este normal sa resimtiti o sensibilitate subtila la temperaturi extreme sau gusturi (dulce sau sarat). Pentru a scapa de acest disconfort, este indicata aplicarea unui gel fluorurat in urma procedurii. Acesta va protejeaza dintii si scade simtitor hipersensibilitatea.

Imi pot albi un singur dinte?

Desigur! Pentru dintii devitali, care si-au modificat culoarea in urma unui tratament endodontic incorect, exista albirea interna, procedeu care consta in aplicarea gelului de albire in interiorul dintelui, prin cavitatea de acces prin care s-a scos nervul. Astfel, nu se sacrifica inutil dintele care necesita tratament. Dupa albire, cavitatea se obtureaza cu un material compozit.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.