Ghidul Serviciilor
Dental Art-Cabinet Stomatologic- Oradea
inapoi la firma 120 vizite
Poza Odontologie
Foto

Tratamentul leziunilor carioase (cariilor) este motivul pentru care se prezinta majoritatea pacientilor la stomatolog. Acestea pot sa aiba forme variate, de la carii incipiente vizibile pe fata ocluzala a dintilor, la carii proximale (intre dinti) aflate in diverse etape de evolutie si pe care pacientul deseori nu le vede (deci nici nu se adreseaza stomatologului pentru tratament). De asemenea pot exista carii ale dintilor frontali cu interesarea unui numar diferit de suprafete, pana la carii de colet situate in apropierea gingiei (o alta categorie de carii deseori trecuta cu vederea).

Tratamentul cariilor la dintii frontali se realizeaza prin obturatii cu material compozit care imita culoarea dintilor. Pentru a realiza obturatii cat mai “invizibile” trebuie sa utilizam un arsenal vast de cunostinte, materiale, tehnica si indemanare. Deoarece tehnica de aplicare a materialelor compozite trebuie realizata sub o izolare adecvata pentru a preintampina infiltrarea salivei, este recomandabil ca obturatiile (plombele) sa fie realizate sub izolare cu diga (http://www.dental-art.ro/ro/home/bine-de-stiut/57-diga). Dintre materialele compozite utilizate pentru obturarea dintilor, amintim aici compozitele microhibride si compozitele nanohibride (ultima generatie de materiale compozite).

Pentru dintii din zona laterala tratamentul leziunilor carioase se poate realiza prin obturatii de compozit sau amalgam si prin incrustatii. In functie de profunzimea leziunii, de gradul de distructie al dintelui si de localizare se va alege solutia optima de tratament.

Obturatiile de compozit in zona dintilor laterali sunt extrem de raspandite, ceea ce incercam noi sa oferim in cabinet sunt niste restaurari care sa refaca cat mai natural relieful ocluzal al dintilor in conditiile in care vrem sa pastram o functionalitate optima. La fel ca si la dintii din zona frontala este de dorit ca aceste obturatii sa se efectueze sub izolare cu diga.

Obturatiile cu amalgam de argint sunt considerate de multa lume ca fiind depasite, insa ele s-au dovedit de-a lungul timpului ca o varianta foarte buna din punct de vedere al rezistentei in timp. In ciuda faptului ca s-au facut multe campanii legate de toxicitatea acestor obturatii, nu exista studii aprofundate care sa dovedeasca aceasta. Marele dezavantaj al acestor obturatii este faptul ca sunt inestetice.

Incrustatiile realizate de tehnicianul dentar reprezinta varianta ideala de tratament pentru obturatii de dimensiuni mai mari. Aceste piese sunt realizate in laborator pe baza unei amprente, la final medicul cimentand adeziv piesa in cavitatea preparata.

Este important de stiut ca dintii care dor in mod spontan la prezentarea la stomatolog, necesita un tratament de canal, rezolvarea lor prin obturatie fiind posibila doar dupa finalizarea tratamentului endodontic (tratament de canal).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.