Ghidul Serviciilor
Stela Neamt , Psiholog - Cabinet Individual De Psihologie, Cluj
inapoi la firma 157 vizite
Poza Evaluare psihologica
Foto

Stabilirea rolului si controlul factorilor psihologici implicati in patologie revin psihologiei clinice.

Psihologia clinica este psihologia aplicata in patologie si in optimizarea subiectilor umani sanatosi (ex. profilaxia bolilor, optimizarea performantelor intelectuale, a performantelor individuale etc.). Patologia studiaza modul in care se instaleaza, evolueaza si se sfarsesc bolile.

Analiza clinica presupune:

Instrumentele psihologice utilizate în procesul de evaluare clinica includ:

Psihodiagnostic si Evaluare clinica

Psihodiagnoza este o modalitate de cunoaştere şi evaluare a persoanei concrete, evaluare care se referă la diferitele caracteristici psihice de natură cognitivă, conativă şi atitudinală, precum şi la personalitatea în ansamblul ei.

Funcţie de scopurile urmărite, psihodiagnoza concretizată într-un examen psihologic, evaluează nivelul de dezvoltare al unor procese, activităţi, şi însuşiri psihice, gradul lor de declin sau deteriorare precum şi rezervele compensatorii de care dispune persoana pentru contracararea acestor deficite

Psihodiagnoza ca proces de evaluare se concretizează într-un examen psihologic în care metoda testelor are un loc bine definit şi important dar ea nu se reduce la teste, implicând şi alte metode, la fel de importante cum sunt observaţia, interviul, metoda biografică, analiza produselor activităţii, etc.

Psihodiagnosticul se refera la cunoasterea factorilor psihologici, cu relevanta pentru desfasurarea diverselor forme de activitate.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.