Vitrine frigorifice
Vitrinele frigorifice sunt realizate pentru expunerea, vanzarea sau stocarea pe termen scurt a produselor alimentare, cum ar fi produsele lactate, carnea si produsele din carne sau produsele de patiserie.
In functie de modul de dispunere, vitrinele frigorifice pot fi:
– vitrine frigorifice verticale (rafturi frigorifice)
– vitrine frigorifice orizontale (tejghele frigorifice)
– insule frigorifice (destinate produselor congelate in magazinele cu autoservire)
– vitrine frigorifice combinate (adica o combinatie dintre o insula frigorifica si un raft frigorific)
In functie de conditiile de exploatare, o vitrina frigorifica poate fi prevazuta cu un agregat frigorific propriu sau poate fi conectata la o instalatie frigorifica.
Vitrinele frigorifice au o structură auto-portanta din poliuretan injectat in cochilie de tabla, constructie ce prezinta multiple avantaje: rigiditate, rezistenta sporita si capacitate mare de izolare termica, ceea ce asigura un consum energetic redus si impiedica formarea de picaturi de condens pe peretii interiori si reduce propagarea zgomotului produs de instalatia frigorifica.