Ghidul Serviciilor
Buna Vestire, Cabinet Fizioterapie Timisoara
inapoi la firma 101 vizite
Poza Reflexoterapie
Foto
Foto

In cadrul cabinetului medical Buna Vestire din Timisoara puteti beneficia si de tratamente de reflexoterapie plantara. Beneficiile si avantajele reflexoterapiei:

Reflexoterapia este utila in tratarea multor tipuri de stari si afectiuni dintre care enumeram:

Practic orice afectiune in care reflexoterapia nu este contraindicata poate fi inclusa in lista de mai sus. Reflexoterapia este folosita pentru prevenirea si tratarea multor afectiuni cronice si acute, avand la baza principii asemanatoare cu acupunctura si presopunctura. Reflexoterapia plantara are la baza constatarea ca la nivelul talpilor se gasesc zone de proiectie ale tuturor organelor. Distributia zonelor de proiectie la nivelul celor doua talpi asezate una langa cealalta respecta la o scara de aproximativ 1 : 15 forma si raporturile organelor si sistemelor corpului omenesc. Astfel, degetele mari devin zona de proiectie a capului, marginea interna a talpilor reprezinta zona de proiectie a coloanei vertebrale si enumerarea zonelor poate continua. Pentru a intelege mai exact distributia acestor zone, puteti consulta harta zonelor reflexogene.

Orice deficit energetic sau boala la nivelul unui organ determina o acumulare de toxine( oxalat de calciu, proteine denaturate, deseuri metabolice, etc) in zona de proiectie a organului afectat. Aceasta zona de proiectie in care s-au acumulat toxine devine sensibila/dureroasa in timpul masajului reflexogen, iar reflexoterapeutul poate decela microdepozite de cristale sau chiar placarde rezultate prin confluarea acestora la nivelul zonei de proiectie reflexogena. Prin masarea acestor zone se mobilizeaza toxinele spre circulatia sanguina si de aici se elimina in principal pe calea reno-urinara si intr-o mai mica masura prin respiratie si transpiratie. Printr-un mecanism reflex, odata cu eliminarea toxinelor, organul a carui zona de proiectie a fost ‘curatata’ se reechilibreaza energetic si isi imbunatateste functia, vindecandu-se. Este important de stiut ca sensibilitatea/durerea intr-o zona de proiectie reflexogena nu echivaleaza cu boala instalata la nivelul organului respectiv si nici nu da informatii asupra modului de afectare organica, insa o poate precede. Din aceasta cauza reflexodiagnosticul plantar nu este o metoda foarte concludenta de investigatie. In mana unui bun specialist, reflexoterapia este o cale de vindecare cu rezultate extraordinare, nu o metoda empirica prin care unii ‘tamaduitori ‘ induc sperante nerealiste pacientilor. Contraindicatiile reflexoterapiei:

Recomandari pentru pacient:

Efectele secundare ale reflexoterapiei:

Aparitia acestor reactii nu trebuie sa duca la intreruperea tratamentului deoarece sunt reactii normale ale organismului ca raspuns la descarcarea toxinelor in circulatie.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.