Ghidul Serviciilor
Grosu Dermatology Timisoara
inapoi la firma 113 vizite
Poza Epilare definitiva
Foto

ClearScan laser aduce o noua abordare a epilarii definitive pentru femei si barbati cu orice tip de piele si ten. Pot beneficia de eliminarea parului nedorit chiar si pacientii cu pielea bronzata, iar in ultimii ani epilarea cu ajutorul laserului a devenit accesibila oricui, rezultatele fiind uimitoare.

Acest procedeu se aplica cu succes in toate zonele – cum ar fi fruntea, sprancenele, varful nasului, mustata, barbia, lobul urechilor, umeri, spate, axile, abdomen, fese, zona pubiana, zona bikini, peri-mamelonar, antebrate, brate, gambe, coapse, maini, picioare si degete.

Scapati de grija epilarii utilizand aceasta noua tehnologie ClearScan. Un mod economic, eficient, foarte usor realizat si nedureros de avea in permananta o piele fina.

Principiul de actiune este acela ca firul de par (melanina din acesta) absoarbe lumina emisa de aparat si o transforma in caldura, distrugand astfel firul de par de la radacina. Exista factori care pot influenta durata tratamentului (numarul de sedinte necesare) cum sunt grosimea firului de par, zona tratata si ritmul de crestere a parului. In general, cu cat este mai gros si exista mai multa melanina in firul de par (este mai inchis la culoare) cu atat procesul de eliminare a parului este mai eficient. Exista beneficii si in cazul in care pielea este deschisa la culoare.

Spre deosebire de alte procedee, tratamentul laser trateaza mai multe fire de par dintr-o data, astfel ca tratarea unor arii mai mari este acum practicabila. Sunt vizati foliculii pilosi aflati in faza activa de crestere in momentul tratamentului – deoarece numai acestia pot fi dezactivati cu succes. Firele  de par ajung in faza de crestere in momente diferite, astfel vor fi necesare mai multe sedinte pentru a distruge toti foliculii pilosi dintr-o anumita zona.

O alta problema care s-a rezolvat cu succes la noi in clinica este faptul ca radacina firelor de par din diferite zone sau chiar din aceasi zona este diferita. Laserul ClearScan ND YAG 1064 nm patrunde la o anumita adancime in piele, iar daca radacina parului este mai superficiala, atunci energia laserului nu o afecteaza. In acest caz avem la dispozitie un IPL (intense pulsatil light) care ataca acele radacini de par superficiale care sunt intangibile pentru laser. De aceea, eficienta maxima in tratamentul epilarii definitive o obtinem alternand tratamentele efectuate atat cu laserul, cat si cu IPL (ATENTIE: IPL NU ESTE LASER).

Aria care urmeaza a fi tratata nu trebuie epilata cu ceara sau prin smulgere cel putin 4 saptamani inainte de tratament. Epilarea cu ceara smulge radacina foliculului pilos, caz in care ClearScan nu mai are pe ce sa actioneze. La modul ideal, cu cat intervalul dintre ultima epliare cu ceara si tratamentul cu ClearScan este mai mare, cu atat mai bine. Epilarea cu ceara este interzisa pe toata perioada tratamentului. Intre sedinte se va putea folosi doar rasul sau tunsul.

Inainte de tratament, zona de tratat trebuie tunsa la zero (NU rasa cu lama, datorita posibilei iritatii). Firul trebuie sa fie cat mai scurt, pentru ca energia luminoasa sa fie concentrata in radacina parului si nu in partea de deasupra, care se va incalzi inutil. Firul trebuie insa sa depaseasca cu un milimetru-doi suprafata pielii, pentru ca cel care opereaza sa poata vedea unde sunt foliculi pilosi si unde nu sunt.

Initial, unele fire de par dau senzatia ca vor continua sa creasca, dar este procesul normal de eliminare a lor din tegument. Puteti folosi produse pentru a exfolia zona si a le ajuta sa fie eliminate. Firele odata distruse, inactivate, nu mai cresc, dar in zona tratata vor mai apare alte fire de par, cele care au fost in alte faze ale cresterii in momentul tratamentului.

In urma tratamentului ClearScan pacientii au manifestat efectele secundare usoare, cel mai frecvent mancarime – in timpul tratamentului;  roseata – asemanatoare unei arsuri solare; usoara amorteala, intepaturi. Aceste efecte dureaza de obicei cel mult cateva ore si sunt atenuate folosind produse dermocosmetice.

Nu trebuie neglijat faptul ca exista si contraindicatii relative pentru tratamentul ClearScan: graviditate; administrarea unor medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii); nervi numerosi care vor fi protejati; boli fotosensibile: lupus eritematos; tatuaje negre sau albastre.

Medicul nostru va va oferi informatii complete despre avantajele si riscurile tratamentului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.