Ghidul Serviciilor
Grosu Dermatology Timisoara
inapoi la firma 113 vizite
Poza Tratamente corporale cu laser
Foto

Varicele sunt o dilatatie patologica a venelor , situate superficial sub tegument. Cel mai adesea ele se dezvolta la nivelul picioarelor si al gleznelor. Principalii factori care favorizeaza aparitia afectiunilor varicoase sunt ereditatea, hormonii sexuali feminini, forta gravitationala si fortele dinamicii musculare. Factorul genetic este, poate, cel mai important factor predispozant de aparitie a varicelor.

  Simptomele constau intr-o  senzatie de presiune la nivelul picioarelor dupa ortostatismul prelungit,senzatie(discomfort) ce se amelioreaza la ridicarea membrelor inferioare. Poate aparea si retentia patologica de lichid in tesuturile de la nivelul gambei si al gleznei,cea ce duce la edem.Complicatia,precum insuficienta venoasa cronica,reprezinta un stadiu avansat al bolii si este de dorit prevenirea desvoltarii acestea.

Pacientii cu varicozitati venoase sunt adesea preocupati de aspectul estetic al membrelor inferioare. 

In ce priveste tratamentul bolii exista astazi o gama variata de proceduri chirurgicale, de la interventia clasica deschisa de smulgere a venei cu probleme (stripping) , la tratamentul ambulator si pana la terapia cu laser, metoda cea mai noua si mai moderna de tratament.

Platforma laser SCITON -Pro-V cu lungimi de unda Nd Yag: 1064nm si 1319nm este una dintre cele mai  performante pe piata servicilor medicale care realizeaza tratamentul acestor afectiuni.Tehnologia  Pro-V cu ablatie endovenoasa laser este  de ultima ora în realizarea acestor tratamente cu timp de recuperare scurt.

CUM SE REALIZEAZA ACEST TRATAMENT?Fibra optica,prin care circula energia laserului,  este introdusa in vena varicoasa de calibru de peste 2mm diametru, iar energia degajata de laser distruge componentele sanguine din vena.Ca consecinta,vena se trombozeaza,se oblitereaza,cea ce duce la "uscarea" venei varicoase,respectiv la disparitia ei ulterioara.

  Tratamentul presupune efectuarea a unei singure sedinte pentru venele tratate , si poate fi aplicat  in tratarea leziunilor vasculare de pe picioare sau fata.

In cazul leziunilor vasculare (telangiectazii) tratamentul cu laser poate determina o usoara schimbare in nuanta sau textura pielii, invinetire si o senzatie de amortire (in urma anesteziei locale efectuate) .

Avantajul tehnicii Pro V cu laser este efectuarea in ambulatoriu , o procedura minim invaziva care nu necesita spitalizare, anestezia propusa este locala inlaturand astfel riscurile si complicatiile altor tipuri de anestezie, reprezentand un mare salt in chirurgia ambulatorie a venelor  varicoase. Pacientul se poate intoarce la activitatile obsinuite imediat dupa tratament.

 Laser terapia Pro V este indicata persoanelor cu boala varicoasa in primele stadii de dezvoltare, cand insuficienta venelor e de grad mic si mediu.

Nu  toate formele si stadiile de boala varicoasa pot fi tratate cu laser, alegerea cazurilor ca la majoritatea tratamentelor chirurgicale este foarte importanta, de altfel de aceasta depinde si succesul metodei.

Inainte de a lua hotararea si a recurge la interventie este necesar sa faceti un examen clinic general, o serie de alte investigatii,precum ecografia Doppler, pentru excluderea unei boli a venelor profunde.  Fiecare pacient urmeaza un tratament cu laser personalizat in functie de gradul afectiunii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.