Ghidul Serviciilor
Grosu Dermatology Timisoara
inapoi la firma 113 vizite
Poza Tratamente faciale cu laser
Foto

Acneea este o afectiune inflamatorie a pielii care afecteaza predominant acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii,activitate hormonala care stimuleaza secretia in exces al sebumului din glandele sebacee ale folicului pilos.Acest sebum constituie "hrana"pentru microbii ce produc acnea.

Ca factori etiologici si favorizanti pot fi amintite tulpinile de stafilococi patogeni, Corynebacterium acnes, Propionybacterium acnes, hipersecretia de hormoni androgeni, dereglarile tractului gastro-intestinal, hipovitaminoza, anemia, factorii ereditari, obiceiurile alimentare si dereglarile metablolice sau utilizarea unor produse cosmetice neadecvate,dar si hipersecretia de sebum din foliculii pilosi(mai ales la adolescenti),secretie care constituie "hrana" pentru agentii microbieni mai sus amintiti.

Leziunile provocate aparute la nivelul epidermei se manifesta prin aparitia unor puncte negre, puncte albe sau cosuri la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi. Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii. Punctele albe sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, de culoarea pielii sau albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori, care uneori contin puroi. Chisturile  leziuni profunde care se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.

Tratamentul acneei se realizeaza prin mai multe metode:tratament medicamentos antibacterian,antiinflamator,tratament igieno-dietetic alimentar si local cu creme,si CEL MAI MODERN tratament-tratamentul cu laser al acneei active si tratamentul complicatiilor acneei,si anume a cicatricelor postacneice.Cele mai bune rezultate in tratamentul acneei le vom obtine doar  in combinatia celor 3 tipuri de tratament enumerate mai sus.

Tratamentul acneei cu laser are urmatoarele  obiective: scaderea secretiei de sebum, si inlaturarea retentiei de sebum.

Scaderea secretiei de sebum si respectiv inlaturarea retentiei de sebum se realizeaza prin actiunea directa, ce o exercita energia luminii laser,asupra glandelor sebacee din foliculul pilos-rezervor al sebumului.Lumina laser actioneaza asupra fibrelor de colagen din componenta glandelor sebacee,contractindu-le(colagenul are o forma spiralata care cind se contracta se scurteaza,realizindu-se micsorarea foliculului pilos-rezervorul sebumului).Drept consecinta obtinem un folicul pilos mult mai mic de volum cu un continut mic de sebum,continut insuficient pentru dezvoltarea bacteriilor ce provoaca acnea(ca la persoanele sanatoase).

Clinica Grosu Dermatology dispune de tratamente laser pentru acnee folosind tehnologie avansata SCITON din SUA, unic in Timisoara:

Se pot trata inclusiv cicatricile post-acnee cu ajutorul tratamentelor laser Contour Laser Skin Peel (peelingul in profunzime) si PRO FRACTIONAL.

Fiecare pacient urmeaza un tratament cu laser personalizat in functie de gradul acneei, dupa ce acesta a fost consultat de un medic. In urma tratamentului este bine sa urmati sfaturile medicului si mentinerea unui regim adecvat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.