Ghidul Serviciilor
Grosu Dermatology Timisoara
inapoi la firma 113 vizite
Poza Tratamente injectabile
Foto

Toxina botulinica de tip A, cunoscuta si sub denumirea comerciala de Botox, este o substanta produsa de bacteria Clostridium Botulinum si este utilizata in scop terapeutic pentru tratamentul unor afectiuni neurologice insotite de contractura musculara (torticolis) sau in scop cosmetic  pentru tratamentul ridurilor de expresie.

Cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local. actioneaza prin blocarea impulsurilor de la nervi catre muschi, producand astfel paralizia musculaturii, ceea ce determina o relaxare musculara si disparitia santurilor cutanate secundare contracturii musculare. Muschii faciali se relaxeaza, iar miscarile de expresie nu mai scot in evidenta ridurile.

Efectul este insa temporar, dupa un interval ce poate varia intre 4-6 luni , musculatura isi reia treptat activitatea revenind exact la stadiul initial. Datorita mecanismului unic de actiune, toxina botulinica isi creste eficienta doza dupa doza.

Este important sa retineti ca tratamentul cu botox  se efectueaza in cabinete medicale si nu in cabinete cosmetice.

In cadrul clinicii Dermato-Cosmetica Grosu Dermatology  beneficiati de personal medical cu studii superioare, doctori specialisti in chirurgie si dermatologie.

Metoda este practic lipsita de riscuri, cantitatea de toxina botulinica continuta in acest ser fiind extrem de mica. Alergia la acest tip de tratament este foarte rara. Rezultatele se instaleaza gradat, beneficiul maxim apare in 1-2 saptamani.

Solutia Botox se va injecta cu un ac fin in zona dorita, in functie de rezultatele dorite si de aria pentru tratament se pot realiza 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza foarte putin lichid, durerea este nesemnificativa, astfel ca nu este necesara anestezia locala si nici sedarea.

Medicii nostrii va vor oferii informatii in ceea ce privesc ingrijirile din primele  ore postinjectare. Foarte rar se intampla sa apara mici inrosiri ale pielii la locul injectarii, ce pot fi acoperite usor cu machiaj.

Medicii trebuie sa fie informati de orice medicatie pe care o urmati. Puteti  beneficia de tratamentul cu Botox pentru reducerea ridurilor numai daca medicul nostru decide ca sunteti in completa siguranta un candidat bun pentru injectarea  Botox.

Exista si contraindicatii periodice pentru tratamentul ridurilor cu Botox printre care va amintim tratamentul cu antibiotice, tratamentul cu medicamente antiinflamatoare corticosteroidiene, prezenta unor leziuni sau infectii in zona ce urmeaza a fi injectata, sarcina si perioada de alaptare.

Persoanelor cu alergii la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei, sau maladii care determina scaderea generala a fortei musculare, cum ar fi Miastenia Gravis le este contraindicat sa apeleze la tratamentul Botox pentru estomparea ridurrilor.

Acest tratament variaza foarte mult de la o persoana la alta (ca durata si suprafata tratata), de aceea, inainte de toate este necesara o consultatie la cabinet, in care se stabilesc impreuna strategia si costurile interventiei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.