Orice afacere comporta riscuri de frauda din interior. Examinarea riscului de fraude presupune evaluarea urmatoarelor situatii: evaluarea conflictelor de interese, identificarea delapidarilor si/sau deturnarilor de active si masurarea impactului acestora, identificarea raportarilor financiare frauduloase, identificarea activitatilor de spalare a banilor, masurarea fraudelor care au generat insolventa sau falimentul unei afaceri si alte situatii care pot afecta integritatea activelor firmei.
Fiecare firma trebuie sa initieze si sa dezvolte proceduri pentru detectarea si lupta impotriva fraudelor. In acest sens, noi va putem ajuta prin:
Fraudele au un impact negativ asupra afacerii conducand la prejudicierea reputatiei, pierderea increderii partenerilor de afaceri, la compromiterea stabilitatii financiare si chiar la scaderea productivitatii firmei.
Daca descoperiti o frauda sau o activitate indoielnica in firma dumneavoastra, atunci trebuie sa actionati repede. Altfel puteti pierde o parte din venituri, va puteti recupera greu prejudiciul sau va puteti gasi in situatii foarte neconvenabile.