Ghidul Serviciilor
Clinica De Ortopedie Ortomed Alex Bucur
inapoi la firma 124 vizite
Poza Flebologie
Foto

Este cel mai modern tratament chirurgical al varicelor fara stripping (adica fara smulgerea venelor insuficiente) si consta in fotocoagularea termica cu contractie tisulara si distrugerea colagenului din peretele vasului, ducand astfel la obliterarea si/ sau distrugerea venelor tratate.

Avantajele procedurii: este minim invaziva si nu necesita spitalizare, tratamentul se efectueaza in anestezie locala, procedura este rapida, cu discomfort minim, absenta cicatricilor si a durerii postoperatorii, cu efecte secundare minime sau inexistente, reluare rapida a activitatii curente, excelente rezultate estetice.

Imagini inainte si dupa tratament

Tratament chirurgical minim invaziv al varicelor

Este o alternativa la terapia laser si consta in intreruperea surselor de reflux ce asigura umplerea varicelor (crosectomie) , urmata de diferite tipuri de intreruperi a venelor principale: stripping (smulgerea venei) , excizii etajate a dilatatiilor varicoase, ligaturi de vene perforante.

Tratamentul este indicat pentru varicele mari cu insuficienta venoasa cronica de grad mare si pentru venele tortuoase si cu malformatii.

Necesita anestezie locala sau rahidiana in functie de complexitatea cazului si o durata de spitalizare de maxim o zi. Datorita echimozelor si hematoamelor care pot aparea recuperarea postoperatorie este de 5-7 zile.

Sclerozari vene reticulare, spider

Anatomie topografica vene superficiale – reticulare

Sclerozarea venelor reticulare sau scleroterapia reprezinta o procedura minim invaziva si putin dureroasa prin care se trateaza micile dilatatii venoase, superficiale, aflate imediat sub piele, de la nivelul coapselor, gambelor sau gleznelor prin injectarea direct în vase a unei substante iritante care determina închiderea venei si disparitia ei si totodata a unor simptome neplacute legate de prezenta dilatatiilor vasculare: arsuri, prurit, tensiune, durere, edem, crampe nocturne.

Pentru un tratament eficace pot fi necesare mai multe sedinte de tratament la intervale variate (1-3 luni) cu agenti sclerozanti de concentratii si cantitati diferite. A doua sedinta se poate repeta la o luna interval dupa care este necesara urmarirea periodica si eventuale sedinte de retusare a micilor dilatatii vechi sau noi.

Complicatiile care pot sa apara dupa procedura sunt formarea unor trombi în vase, inflamatie severa a tesuturilor înconjuratoare, reactii alergice, leziuni tegumentare care pot lasa mici cicatrici locale, pigmentarea neregulata a zonei vasculare cu mici pete maronii pe traiectul vaselor care pot necesita luni pâna la un an de zile pentru stergerea lor.

Imagini inainte si dupa tratament

Flebectomii

Procedura consta in excizii de pachete varicoase prin avulsie cu crosete, prin incizii de cativa milimetrii care de obicei nu necesita sutura, sub anestezie locala.

Indicatii : pachete varicoase nesistematizate relativ la venele principale safena interna si externa, dar cu diametru crescut, ce depaseste indicatia scleroterapica, recidive dupa cura chirurgicala a varicelor, vene dilatate, inestetice aparute post-traumatic.

Avantajele procedurii: este minim invaziva si nu necesita spitalizare, anestezie locala, fara durere sau vreun disconfort si fara cicatrici, excelente rezultate estetice.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.