Ghidul Serviciilor
Kinetomed - Kinetoterapie Cluj
inapoi la firma 119 vizite
Poza Kinetoterapie
Foto

Kinetoterapia face parte din medicina fizica si reprezinta terapia prin miscare, prin care se urmareste restabilirea sau consolidarea unor functii ale corpului uman prin reglarea dezechilibrului prezent in organism care poate genera anumite afectiuni. Aceasta practica este o forma terapeutica individualizata, ce utilizeaza mai multe metode (pe langa miscare, mai este folosita si apa, masajul, caldura sau curentul electric) si poate fi parte a programelor terapeutice profilactice (de prevenire), curative sau de recuperare.

In primul rand, kinetoterapia vizeaza redobandirea fortei si a echilibrului muscular, a rezistentei la efort, cresterea mobilitatii articulare si ajuta in recuperarea posttraumatica. De asemenea, aceasta imbunatateste functionarea nervilor, a digestiei, a glandelor endocrine si stimuleaza imunitatea. In concluzie, kinetoterapia impulsioneaza resursele de adaptare a organismului uman apeland la un stres sustinut, reprezentat de activitati fizice controlate si proportionate.

Kinetoterapia poate fi utila in tratamentul unor afectiuni precum cele ale aparatului locomotor, neurologice (in cazul paraliziei, a traumatismelor coloanei vertebrale), respiratorii, reumatice, ortopedico-traumatice, cardiovasculare (cardiopatie ischemica, boala varicoasa, etc.), metabolice (precum obezitatea), avand efect si in cazul stresului, alergiilor, a maladiilor congenitale, a problemelor emotionale sau deficientelor nutritionale.

Desi nu exista numeroase studii in domeniu care sa ateste acest lucru, specialistii kinetoterapeuti afirma faptul ca miscarea este o cale esentiala prin care organismul se poate echilibra.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.