De ce noi și ce vă oferim?
Bazându-ne pe experiența firmei noastre şi a lectorilor noștri, dorim să vă ajutăm să înțelegeți necesitatea gestionării deșeurilor și de asemenea, să vă ajutăm să găsiți soluții împreună cu aceștia, la problemele specifice domeniului Dvs. de activitate, astfel încât societatea să funcționeze corect și în conformitate cu cadrul legal.
Cadrul legal?
În conformitate cu prevederile Legii nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind regimul deşeurilor, toţi generatorii de deşeuri au obligativitatea numirii unui responsabil cu verificarea îndeplinirii îndatoririlor prevăzute de această lege, în domeniul gestiunii deşeurilor pe amplasament, astfel:
Art. 22, al. 3 : “Deţinătorii/Producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici prevăzuţi la alin. 2, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevazute de prezenta lege sau să delege această obligaţie unei terţe persoane”.
Art. 22, al. 4 : “ Persoanele desemnate, prevăzute la alin.3, trebuie să fie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.
Avantaje?
După finalizarea pregătirii, absolvenții noștri vor beneficia de o săptămână de consultanță gratuită pe teme legate de gestiunea deșeurilor din partea lectorilor.
Lectori?
D-na Beu Mihaela: Consultant – Evaluator de mediu – Director, Mabeco SRL Cluj-Napoca
Dl. Maghear Isaia: Consultant – Evaluator de mediu și Expert auditor de mediu
Tematică?
1. Modul de organizare a legislaţiei naţionale şi europene în domeniul gestiunii deşeurilor;
2. Legea 211/2011 a deşeurilor, obligaţii, atribuţii, responsabilităţi ale părţilor implicate;
3.Noţiunea de “management al deşeurilor” (management strategic şi operaţional)/Precolectarea, colectarea, transportul, valorificarea, tratarea, reciclarea, eliminarea deşeurilor;
4. Identificarea, încadrarea şi codificarea tipurilor de deşeuri, în conformitate cu HG 856/2002; Coduri de deşeuri în oglindă;
5.Obligaţiile producătorilor (generatorilor) de deşeuri – persoane fizice, juridice şi autorităţi publice;
6.Întocmirea documentelor legale de evidenţă şi gestiune a deşeurilor;
7.Transportul deşeurilor în România, documente obligatoriu de întocmit şi responsabilii de întocmirea acestora;
8.Transportul deşeurilor peste frontiere;
9.Cerinţe specifice din autorizaţia de mediu legate de deşeuri (raportări către autorităţi şi modul de întocmire al acestora);
10.Planul de reducere al deşeurilor şi auditul intern;
11.Fişe de caracterizare pentru deşeurile periculoase;
12.Fluxuri speciale de deşeuri, cerinţe specifice (baterii, uleiuri, ambalaje, DEEE-uri, VSU, biodegradabile etc);
13.Deşeurile şi obligaţiile la fondul de mediu;
14.Controlul activităţii, contravenţiile şi sancţiunile în domeniul gestiunii deşeurilor;
15.Aplicaţii practice privind întocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, a documentelor de transport, a fişelor de caracterizare a deşeurilor periculoase, etichetarea deşeurilor periculoase.
Program curs?
Cursul de Responsabil cu gestiunea deșeurilor se desfăşoară de la ora 17.00, pe parcursul a 3 zile câte 4 ore/zi sau 4 zile a câte 3 ore/zi.
Locație?
Cursul de Responsabil cu gestiunea deșeurilor se desfăşoară în Cluj-Napoca, P-ța Muzeului, nr. 6, et. 1 sau la Liceul Emil Racoviță, Str. Kogălniceanu, nr. 9-11.
Preț?
Pentru oferta de preț vă rugăm să ne contactați.